3 tips inför skolvalet

Är det dags att välja skola? Som vårdnadshavare har du många valmöjligheter och skolvalet kan vara svårt. Därför har vi samlat våra 3 bästa tips för hur du kan tänka när det är dags att välja.

Tre glada elever sitter på golvet och skrattar med sina Vittraböcker framför sig

1.  Fundera över vad ditt barn behöver i skolan

Grundskolor kan ha olika inriktningar och pedagogik. Fundera över vad du tror passar bäst för just ditt barns fortsatta utveckling. Fundera också över andra saker – så som lärmiljöer och aktivitetsmöjligheter.

2. Besök skolan du är intresserad av

Det kan vara svårt att bilda sig en bra uppfattning bara genom att läsa om en skola. Det bästa sättet att få en känsla av skolan ni är intresserade av är att besöka den. Därför erbjuder vi personliga visningar för att ni ska få chansen att besöka oss, se våra lokaler och uppleva vår miljö och kultur.

3. Var inte rädd för att ställa frågor

Det är alltid en bra idé att prata med de som spenderar mest tid på skolan. Fråga både lärare och vårdnadshavare om hur de upplever skolan och hur undervisningen fungerar. Ställ frågor om det som är viktigt för dig att veta för att du ska kunna göra ett välgrundat skolval.

Har du ställt ditt barn i kö?

Du ställer ditt barn i kö på respektive skolas hemsida och din köplats räknas från det datum vi tar emot din ansökan. Välj den skola du är intresserad av nedan för att göra en köanmälan.