Med anledning av spridningen av coronaviruset finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Informationen uppdateras kontinuerligt.
SchoolSoft Sätt ditt barn i kö English

Vittra Södermalm

Bild på rektor

Våra kunskapsresultat

Behörighet 2019 – 98%

Meritvärde 2019 – 259

 

Skolinspektionen
Skolinspektionens granskning av Vittra Södermalm visade inga anmärkningar.

Läs mer här

Välkomna till läsårets första dag torsdag 13 augusti!

Vi har ett par lediga platser i åk 3 och åk 7 inför hösten 2020.

Läs mer och sök till oss»

 

Boka en personlig visning

För att du och ditt barn ska få en bra bild av hur det är att gå hos oss kan ni boka en personlig visning. Ring eller mejla oss så bestämmer vi gemensamt en dag och tid som passar.

Besöksadress

Sandbacksgatan 10
116 21 Stockholm

Kontakt

Administratör: Myrenna Berglie
Telefon: 08-615 66 32

Rektorn har ordet

Välkommen till en skola med eleverna i fokus, jag heter Gunilla Wardau och är rektor på Vittra Södermalm. Vår verksamhet, som ligger på en av Stockholms vackraste adresser, har funnits sedan år 2000. De flesta av våra elever kommer från närområdet, men många väljer att resa lite längre för att få gå på vår skola.

Vi strävar efter goda kunskapsresultat och hög rekommendationsgrad bland föräldrar och elever. Vi arbetar aktivt med barns och elevers utvecklingsplaner och de förväntas delta aktivt i sin egen utveckling, allt efter ålder och förmåga. Vi använder en loggbok, Vittraboken, vilken skolbarnen har med sig under hela skoldagen för att hålla sin individuella utvecklingsplan levande.

På Vittra Södermalm arbetar vi sammanhangsstyrt och ämnesintegrerat utifrån elevens behov. Vi arbetar ämnesvis men också med ämnesöverskridande projekt för att väcka intresse och sätta kunskaper i ett sammanhang så att de kan växa. Att få eleverna att förstå sammanhang och känna lust att lära sig är något vi alltid strävar efter. Skolans lärmiljö präglas av öppenhet och eleverna förväntas tillsammans med lärare och övrig personal på skolan ta ansvar för sin arbetsmiljö.

På skolan har vi skolsköterska, skolpsykolog, skolkurator, speciallärare, studie- och yrkesvägledare och socialpedagoger som tillsammans med mig bildar skolans elevhälsoteam. Vi arbetar med att barn och elever ska ha de bästa förutsättningarna för att kunna lära sig.

Kvalitetsarbete och skolutveckling är ständigt i fokus på Vittra Södermalm och vår strävan är alltid att bli bättre. Det är en glädje för mig som rektor att få leda skolans engagerade lärare och personal, vilka tar sig an sitt arbete och framförallt våra barn och elever med stor entusiasm varenda dag.

Gunilla Wardau
Rektor

Nyheter från Vittra

Hittade du inte vad du letade efter?