SchoolSoft Sätt ditt barn i kö English

Vittra Gerdsken

Bild på rektor

Kvalitetsresultat

Rekommendationsgrad bland elever: 86%

Rekommendationsgrad bland vårdnadshavare med barn i vår förskola: 98%

Gymnasiebehörighet elever åk 9: 100%

Källor: Vittras kvalitetsundersökning samt SIRIS

Sommarlov

Nu hoppas vi att alla våra elever får njuta av ett långt och härligt sommarlov. Torsdagen den 13 augusti hälsar vi både våra nya och gamla elever

Välkomna till skolstart

Förskoleklass kl. 9.00 - 10.00

Miniorerna  (åk 1 - 3) kl. 9.30 - 10.30

Juniorerna (åk 4 - 6) kl. 11.00 - 12.00

Seniorerna (åk 7 - 9) kl. 12.40 - 13.40

 

Visning av förskolan och grundskolan hösten 2020

Har du några funderingar och frågor kring vår förskola eller grundskola är du alltid välkommen att höra av dig via mail eller telefon. Vill du få en bättre bild av vår verksamhet kan du boka in en personlig visning med Sara Persson.


Rektorn har ordet

Vittra Gerdsken startade hösten 2002 och ligger vid den vackra sjön Gerdsken i Alingsås. Våra professionella och engagerade medarbetare har glädjen att ta hand om drygt 400 barn och elever i åldrarna 1-16 år. Vittra Gerdsken är skolan som alltid sätter kunskap, lärande och den personliga relationen i fokus. Varje dag ska vara fylld av spännande upplevelser och alla våra barn och elever ska bli berörda – både känslomässigt och intellektuellt. Våra barn och elever ska ha roligt, utmanas, överraskas och framförallt känna stor lust och glädje i sitt lärande.

För oss är det viktigt att våra elever känner att de får vara sig själva, att de trivs och är trygga. Skolans uppdrag är att främja lärande där eleven utvecklar kunskaper men också värden över tid. Vi arbetar med hela barnet där värdegrundsarbetet är en stor och viktig del. Därför organiserar vi också våra elever i olika arbetsgrupper eftersom dynamiken i gruppen är viktig för den enskilde elevens utveckling – eleverna lär sig och utvecklas i samspel med andra. Genom att hitta motivationen hos varje enskild individ kan mina pedagoger både inspirera och ställa krav. På Vittra Gerdsken är det både roligt och nödvändigt att lära sig mycket, vilket syns i våra höga kunskapsresultat.

Grunden i vårt arbete utgår helt från nationella styrdokument, såsom skollag och läroplaner. För oss är det avgörande ”hur” vi gör det. När dagens förskolebarn och förstaklassare lämnar vår skola ska de att ha med sig godkända betyg i alla ämnen, god självkänsla, sociala färdigheter, demokratiska värderingar samt kunskap om och förståelse för de kompetenser och förmågor som efterfrågas i arbetslivet. Vi ger våra elever en stark tro på sin egen framtid. Det vi gör i skolan är viktigt och på riktigt. Med utgångspunkten ”ALLA KAN” i det pedagogiska mötet/samspelet pedagog elev ger vi alla barn och ungdomar förutsättningar att lyckas i sin resa genom skolan hos oss.

Jag är stolt över att få vara rektor och förskolechef på Vittra Gerdsken och den goda stämningen på skolan. Hos oss får ditt barn en trygg start på sitt lärande, och goda kunskaper för framtiden.

Marie Haga
Rektor och förskolechef

Nyheter från Vittra

Hittade du inte vad du letade efter?