Jag saknar inloggningsuppgifter till Schoolsoft, vad gör jag?
Kontakta administratören på skolan för att få hjälp.
Läs om vår hantering av Covid-19.
Vi har samlat våra vanligaste frågor och svar för att göra det enklare för dig som vårdnadshavare att hitta rätt information.
Kontakta administratören på skolan för att få hjälp.
Du legitimerar dig med bankid eller säkerhetsdosa för att logga in på Schoolsoft. Kontakta vår administratör om du har frågor. Klicka på länken för att komma till Schoolsoft.
Kontakta administratören på skolan för mer information.
Våra lediga tjänster hittar du här.
1–2 mars – UF-dagar
22–23 april – UF-dagar
*UF-dagar står för Utvärdering- och planeringsdagar då all personal på skolan utvärderar, planerar och förbereder verksamheten.
När du tackat ja till din plats får du ett välkomstbrev med all information.
Första inskolningsdag varierar och själva inskolningen brukar ta två veckor, men är individuell. Har ditt barn gått på förskola tidigare brukar inskolningen vara en vecka. De tre första inskolningsdagarna är du som förälder med hela dagen och sedan vill vi att någon av föräldrarna är på stand-by under hela inskolningsperioden på två veckor.
Schemat hittar du i Schoolsoft.
Vi är en fristående skola som ägs av AcadeMedia, norra Europas största utbildningsföretag. Totalt driver drygt Vittra 23 skolor i Sverige.
Vad är en friskola?
En friskola drivs av en annan ägare än en kommun eller ett landsting. Alla AcadeMedias friskolor är helt kostnadsfria.
Alla har möjlighet att söka till en friskola, oavsett var man är folkbokförd. Ansökan och antagning av elever sker på samma sätt som på en kommunal skola. Friskolan har samma rättigheter och skyldigheter som andra skolor, vilket till exempel innebär att de, bland annat, följer skollagen när det gäller betygssättning.
Vittra är en kostnadsfri grundskola. För förskola tillämpar vi avgift enligt kommunens maxtaxa. Läs mer på din kommuns hemsida.
Kontakta administratören via epost. Ni hittar kontaktuppgifter under kontakt-sidan.
Nej, du måste ställa ditt barn i kö i både förskola och förskoleklass.
Tyvärr kan vi inte svara på specifika fall då det beror på hur många som tackar ja till sin erbjudna plats och hur många barn som tas in i varje klass. Kontakta administratören på skolan för mer information.
Har du gjort en ansökan till skolan och du fått en bekräftelse genom att landa på vår ”tack för din anmälan-sida”, så har anmälan gått igenom och ditt barn står i kö hos oss.
Har du gjort en ansökan till skolan har ditt barn fått en plats i kön. Blir ni erbjuden en plats kommer ni att bli kontaktade och måste tacka ja inom en viss tid.
Hos Vittra använder vi följande urvalsgrunder:
• Organisatoriskt samband
Elever som redan går vid skolenhet erbjuds förtur till närliggande enhet. Vi antar elever i inbördes ordning efter anmälningsdatum.
• Syskonförtur
Barn med syskon som går i samma skola vid antagningstillfället erbjuds förtur i mån av plats. Det här gäller för barn som söker till förskoleklass eller årskurs 1–9 och det andra syskonet måste gå på den sökta skolan det kommande läsåret och vara folkbokförd på samma adress som det sökande syskonet. Här antar vi också i inbördes ordning efter anmälningsdatum.
• Anmälningsdatum
Det barn som stått i kö längst erbjuds plats först.
Sjukanmälan gör du enklast på Schoolsoft men du kan även ringa 0322 – 736 89 innan kl. 08.00.
Tänk på att göra en ny sjukanmälan för varje dag ditt barn är hemma.
Kontakta rektorn eller administratören på skolan.
Fritidstelefon: 0322-736 88
Kontaktuppgifter till rektorn hittar du här.
Lärkvägen 10
441 40 Alingsås
Skolsköterskan heter Marie Draxl och finns på skolan måndag-torsdag. Hennes kontaktuppgifter är 0322-736 86, marie.draxl@vittra.se
Här kan du hitta en lista över skolans personal.
Det är viktigt för oss att det går bra för ditt barn – därför har vi givetvis kurator, skolsköterska och specialpedagoger.
Ja, prata med administratören om du vill boka en privat visning av skolan.
Du hittar läsårstider i menyn under om skolan / läsårstider.
Ja, maten lagas på skolan i eget kök.
Ja.
Modersmålsundervisning
Enligt grundskoleförordningen 2 kap 9 § skall elev få modersmålsundervisning om en eller båda av elevens vårdnadshavare har ett annat språk än svenska som modersmål och
Förskola, samt grundskola med förskoleklass upp till åk 9.
Ja skolan har en förskoleklass.