Kalas för Vittra 30 år under Vittradagen

Den 13 september firade alla verksamheter inom Vittra att det var 30 år sedan de första förskolorna i gruppen startade.

Höstterminen 1993 startade slog de två första förskolorna upp portarna i Sollentuna - Törnskogens barnstuga och Rösjötorp. Verksamheterna blev startskottet till Vittra som idag består av 25 för- och grundskolor i södra och mellersta Sverige. 

Anneli Wisén är utbildningsdirektör för Vittras skolgrupp:

– Idag har vi förtroende att utbilda nära 9000 barn och elever i våra 25 för- och grundskolor. Det gör mig verkligen stolt, säger Anneli Wisén. 

Redan från start hade Vittra ett samhällsengagemang och en drivkraft att ge barn och elever förutsättningar att vara med och bidra till ett hållbart demokratiskt samhälle.

– En av många saker som vi är stolta över är våra Vittraböcker där elevernas individuella utvecklingsplaner finns. Vittra var först i Sverige att arbeta med individuella utvecklingsplaner som senare blev en del av den svenska läroplanen, säger Anneli Wisén. 

Barn och elever firar tillsammans

Den 13 september ägde Vittradagen rum på alla Vittras förskolor och skolor runt om i Sverige. Då firade elever tillsammans med medarbetarna genom att ställa till med kalas, äta en festlig lunch samt arbeta med gemensamma projekt kopplat till skolornas samhällsengagemang. 

Collage för Vittra 30 år, första bilden på maten som bjöds, andra bilden på en flicka som springer på skolgården, den tredje på elever som sitter i matsalen

Bilder från Vittra Forsgläntan där det bland annat blev födelsedagssång och ett lekfullt utspring bland såpbubblor.

Sex elever och en pedagog står på skolans scen och presenterar för andra pedagoger och elever som sitter längre ner

Bild från Vittra Rösjötorp International där dagen startade med en gemensam samling där eleverna fick visa sina färdigheter för varandra.

Fira med oss!

Läs mer om jubileét och se vår 30-årsfilm