×

 

Vill du jobba på Vittra Örebro?

Läs mer

Vittra Örebro startar hösten 2022

Vittra Örebro  är en samhällsengagerad grundskola som ger eleverna kunskaper och färdigheter för vidare studier och världen utanför. Vi väver in aktuella samhällsfrågor i vår undervisning och utforskar det som sker bortom skolans väggar. Hos oss lär sig eleverna att tänka själva, uttrycka sig och göra skillnad. Härifrån är steget inte långt till gymnasiet.

Till köanmälan Mer om oss

En samhällsengagerad grundskola

På Vittra vill vi att varje elev ska bli medveten om sig själv och världen omkring oss. Vi förbereder dig med kunskap och mod för att du ska känna att du kan vara med och påverka samhället till det bättre och göra skillnad.

Det här är Vittra

Kvartersmålen

På Vittra får eleverna lära sig mer om vår tids möjligheter och utmaningar genom att arbeta i projekt som utgår från FN:s globala mål för hållbar utveckling. Tillsammans får de möjligheten att göra skillnad.

Express Yourself

Förmågan att formulera och förmedla budskap blir allt viktigare. Hos oss får eleverna öva på att uttrycka sig, presentera inför grupp och engagera mottagaren. Men de tränar också på att lyssna och förstå andra.

Redaktionen

I Vittras redaktionsarbete får eleverna bekanta sig med aktuella händelser och personer. De får podda, intervjua och skriva reportage om de projekt som de genomfört eller andra saker som de tycker är intressanta.

Välkommen till oss

Hösten 2022 slår Vittra Örebro upp dörrarna och välkomnar elever från årskurs 6 till 8. Gör en intresseamälan för att få veta senaste nytt om skolans uppstart och få koll på datum för våra visningar eller öppet hus framöver.

Så här enkelt ansöker du

Läs på om skolan

Är Vittra rätt skola för dig? Det kan vara svårt att svara på, men genom att läsa på om Vittra Örebro får du en bra bild av hur det är att gå här.

Chatta med Vittra

När chatten är bemannad kommer du att se en ikon i nedre högra hörnet. Passa på att fråga om allt du undrar över: hur är det att vara elev på Vittra, hur kan en lektion se ut och vad gör man egentligen på Redaktionen?

Ställ dig i kö

När du bestämt dig för Vittra fyller du, tillsammans med din förälder, i vårt ansökningsformulär och skickar in. Kul, nu samlar du ködagar!

Antagningsbesked

När det är din tur i kön erbjuder vi dig en plats. Du har då en viss tid på dig att tacka ja. Har du fler funderingar? Läs under vanliga frågor.

Vittra erbjuder en spännande möjlighet för lärare som vill vara med och bygga upp en ny skola från grunden.

Torbjörn Jansson,
Skolchef

Följ med på vår resa till skolstart

6May

Nu är vår hemsida på plats. Här kommer du att kunna följa allt som händer på Vittra Örebro fram till starten ht 2022.

Nyheter från Vittra

juni 10, 2021 Nyhet

Friidrottsskola på Vittra Tele...

I sommar kommer eleverna i årskurs ett t...

Reporter som intervjuar två elever i inomhusmiljö
mars 26, 2021 Nyhet

Vårt engagemang uppmärksammas

Dagstidningen Corren besökte skolan och skrev reportage

februari 15, 2021 Allmänt

5 tips inför skolvalet

Vi har samlat 5 tips inför skolvalet.

Våra sociala medier