×

 

Vittra Örebro

Hösten 2022 startar vi en ny skola i centrala Örebro. Vittra Örebro kommer att ta emot elever i årskurs sex till nio. Du kan ställa dig i kö redan nu.

Vittra Örebro kommer hålla till mitt i stan på Karlsgatan 30, nära Karlaparken och centralen.

Som elev på Vittra får du lära dig mer om samhället och hur du kan påverka det för en hållbar framtid. Men du kommer också att lära dig mer om dig själv – vem du är, vad du står för och hur du kan uttrycka det. Här jobbar lärare som uppmuntrar eleverna att tycka till, framförallt om undervisningen.

Samhällsengagemang, redaktionsarbete och retorik

Genom Vittras så kallade kvartersmål undersöker och engagerar sig eleverna i lokala och globala samhällsfrågor. De tränar på att förmedla aktuella händelser inom ramen för Vittras redaktion. De får också kontinuerligt öva sig på att argumentera och uttrycka sin ståndpunkt genom undervisning i retorik.   

På Vittra får du som elev de bästa förutsättningarna att skaffa dig teoretiska kunskaper, samtidigt som du lär sig att uttrycka dig och göra skillnad. När du går ut årskurs nio är du väl rustad för vidare studier på gymnasiet.

Nya arbetstillfällen för lärare i Örebro

Skolans lokaler på Karlsgatan 30 ska under hösten renoveras och anpassas efter skolans behov. Rekrytering av skolpersonal är också en del av förberedelserna. 

Vittra erbjuder en spännande möjlighet för lärare som vill vara med och bygga upp en ny skola från grunden. Som pedagog hos oss blir du en del av ett nätverk av flera skolor med ett tydligt och gemensamt arbetssätt. Det ger möjlighet att påverka både skolans och din egen utveckling.