"Jag ser fram emot att bygga en helt ny skola"

Rektor för Vittra Örebro är Magdalena Iljans. Hon påbörjade sin tjänst hos oss i februari 2022.

Magdalena har de senaste fem åren varit rektor på Internationella Engelska Skolan Falun. Innan dess arbetade hon som lärare vid Internationella Engelska skolan Örebro. Magdalena har även en lång yrkesbana som lärare bakom sig och är en mycket målmedveten och omtyckt skolledare.

Vad fick dig att söka tjänsten som rektor för Vittra Örebro?                                         

- Jag känner igen mina egna drivkrafter om lärande och utveckling i Vittras pedagogik. Jag valde Vittra för det medvetna lärandet. Dels att varje barn ska bli medveten om sig själv, sitt lärande och världen omkring oss, dels arbetet med Vittraförmågorna. Jag ser kommunikation och retorik som mycket viktigt och på Vittra får eleverna träna på detta.

Hur känner du inför att ta dig an uppdraget som rektor för Vittra Örebro? 

- Förväntansfull! Det ska bli roligt att arbeta i Örebro igen, att lära och utvecklas tillsammans med lärare och elever under kommande läsår. För mig är känslan av sammanhang viktigt. Ett lärande som är kopplat till verkligheten gör det mer begripligt och meningsfullt och ger en känsla av delaktighet. 

Vad ser du mest fram emot i ditt nya uppdrag?

- Jag ser fram emot att få vara med och bygga upp en helt ny skola med riktigt bra lärare samt att lära känna elever och föräldrar under vårens olika aktiviteter. Framförallt ser jag fram emot att möta alla samhällsengagerade elever när de kliver in på Karlsgatan 30 för sin första skoldag på Vittra Örebro.