×

 

Vanliga frågor

Vi har samlat våra vanligaste frågor och svar för att göra det enklare för dig att hitta rätt information.

Kösystem

Vilken plats har vi i kön?

Tyvärr kan vi inte svara i specifika fall då det beror på hur många som tackar ja till sin erbjudna plats och hur många barn som tas in i varje klass. Kontakta oss för mer information. Du hittar våra kontaktuppgifter här.

Jag vill flytta mitt barn från en annan grundskola till Vittra, hur gör jag?

Om ditt barn får plats på Vittra Örebro behöver du säga upp nuvarande skolplatsen. Går ditt barn på en kommunal skola, kontakta Grundskole­antagningen via Servicecenter, 019‑21 10 00. Går ditt barn på en annan friskola, kontaktar du denna skolas administration. Välkommen att kontakta oss via  telefon eller mail så hjälper vi dig. Du hittar våra kontaktuppgifter här.

Vad har ni för kösystem?

Vi använder urvalsgrunden Anmälningsdatum.

Det innebär att den person som stått i kö längst erbjuds plats först.

När får jag veta om jag fått en plats?

Har du gjort en ansökan till skolan har du fått en plats i kön. Blir du erbjuden en plats kommer din vårdnadshavare att bli kontaktad och måste tacka ja inom en viss tid.

Står jag i kö?

Har du gjort en ansökan till skolan och du fått en bekräftelse genom att landa på vår ”tack för din anmälan-sida”, så har anmälan gått igenom och du står i kö hos oss.

Vilken plats har jag i kön?

Tyvärr kan vi inte svara på specifika fall då det beror på hur många som tackar ja till sin erbjudna plats och hur många elever som tas in i varje klass. Kontakta skolan för mer information.

Kontakt

Om skolan

Vilka digitala verktyg används i undervisningen?

Klassrummen är utrustade med projektorer. Varje elev får en egen ChromeBook att använda under sin skoltid. I vår redaktion finns verktyg för att  göra egna podcasts, filmer eller dyl, såsom kamera, ipads, mikrofon och green screen. Alla elever utbildas i att använda dessa.

Hur kan en vanlig skoldag se ut?

En vanlig skoldag börjar kl 08.30 och slutar mellan 14.00-15.00 på eftermiddagarna. Vi har lärarledda lektioner, förmiddagsrast och lunchrast. Lektionerna är ca 60-75 minuter långa. Ämneslärarna använder sig av en gemensam lektionsstruktur, sätter tydliga mål, använder  varierande arbetssätt och ger regelbunden återkoppling till eleverna. Vissa delar av undervisning kan ske ämnesövergripande och i projektform, exempelvis i Redaktionen. Eleverna har också lektioner med lärarledd planering utifrån individuella mål och studieteknik. 

Hur många elever tar skolan in?

Skolans elevantal ökas successivt de första läsåren för att nå en full kapacitet på  runt 150 elever i årskurserna 6-9. Skolan kommer att vara tvåparallellig, dvs två klasser i varje årskurs.