×

 

Antagningsprocess

För att säkerställa att alla elever behandlas lika har vi tagit fram riktlinjer för köhanteringen och själva antagningen till våra grundskolor. Här får du veta mer om antagningsprocessen och hur man ställer sig i kö.

Hos Vittra Örebro använder vi följande urvalsgrunder:

Anmälningsdatum

Den elev som stått i kö längst erbjuds plats först.

antagningsprocessen

Så här enkelt ansöker du

Läs på om skolan

Är Vittra rätt skola för dig? Det kan vara svårt att svara på, men genom att läsa på om Vittra Örebro får du en bra bild av hur det är att gå här.

Chatta med Vittra

När chatten är bemannad kommer du att se en ikon i nedre högra hörnet. Passa på att fråga om allt du undrar över: hur är det att vara elev på Vittra, hur kan en lektion se ut och vad gör man egentligen på Redaktionen?

Ställ dig i kö

När du bestämt dig för Vittra fyller du, tillsammans med din förälder, i vårt ansökningsformulär och skickar in. Kul, nu samlar du ködagar!

Antagningsbesked

När det är din tur i kön erbjuder vi dig en plats. Du har då en viss tid på dig att tacka ja. Har du fler funderingar? Läs under vanliga frågor.

Vanliga frågor om våra antagningsrutiner

Vad har ni för kösystem?

Vi använder urvalsgrunden Anmälningsdatum.

Det innebär att den person som stått i kö längst erbjuds plats först.

När får jag veta om jag fått en plats?

Har du gjort en ansökan till skolan har du fått en plats i kön. Blir du erbjuden en plats kommer din vårdnadshavare att bli kontaktad och måste tacka ja inom en viss tid.

Står jag i kö?

Har du gjort en ansökan till skolan och du fått en bekräftelse genom att landa på vår ”tack för din anmälan-sida”, så har anmälan gått igenom och du står i kö hos oss.

Vilken plats har jag i kön?

Tyvärr kan vi inte svara på specifika fall då det beror på hur många som tackar ja till sin erbjudna plats och hur många elever som tas in i varje klass. Kontakta skolan för mer information.

Har du frågor om våra antagningsrutiner?

Kontakta oss så får du personlig hjälp och svar på dina frågor.