×
 

Hoppa till innehållet

Att välja skola

Tack vare det fria skolvalet har elever och föräldrar rätt att söka till vilka skolor de vill.

Det fria skolvalet innebär att du som förälder eller elev har både rätten och friheten att välja den skola som bäst möter elevens individuella behov och önskemål oavsett vart skolan ligger.

På Vittra har vi två olika köer till våra förskolor och grundskolor. Våra grundskolor tar som regel emot nya elever till augusti eller i samband med skolloven. Hur själva skolvalet går till varierar från kommun till kommun, så kontakta den Vittraskola du och ditt barn är intresserade av för att få veta mer.

3 tips inför skolvalet

1. Läs på om skolans arbetssätt

Du vet bäst vad som motiverar ditt barn och vilka arbetssätt som passar hen bäst. Läs därför på om Vittras arbetssätt och avgör om ditt barn kommer stimuleras av att bland annat arbeta med Vittraboken, Kvartersmålen och Vittraförmågorna.

2. Gå på öppet hus eller personlig visning

Hur mycket du än läser på om skolan bildar du dig den bästa uppfattningen på plats. Gå på öppet hus eller boka in en personlig visning och upplev lokalerna och stämningen.

3. Prata med elever och lärare

Under ditt besök på skolan, passa på att prata med dem som spenderar mest tid här – eleverna och lärarna. Ta reda på hur eleverna trivs på sin skola och fråga lärarna mer om arbetssättet och skolans långsiktiga plan.

Ställ dig i kö till Vittra Örebro

Skolvalet är viktigt och det gäller att hitta skolan som ger de bästa förutsättningarna. Ställ dig i kö till Vittra Örebro och börja samla ködagar.