SchoolSoft Sätt ditt barn i kö English

Vittra Samset

Bild på rektor

Våra kvalitetsresultat

Rekommendationsgraden bland våra vårdnadshavare med barn i skolan är 92%.

Rekommendationsgraden bland våra vårdnadshavare med barn i förskolan är 86%.

Rekommendationsgraden bland våra elever är 85%.

 

Besök oss gärna

För att du och ditt barn ska få en bra bild av hur det är att gå hos oss kan ni boka in en personlig visning. Ring eller mejla oss så bestämmer vi gemensamt ett datum som passar.

Besöksadress

Samsetgatan 60
554 49 Jönköping

Kontakt

E-post: samset@vittra.se
Telefon: 072 – 711 05 06

Rektorn har ordet

Jag heter Krister Gustavsson och är rektor och förskolechef för Vittra Samset.  Vittra Samset är en skola som alltid sätter kunskap i fokus. Vår vision är att varje dag ska vara fylld av spännande upplevelser och att alla våra barn och elever ska bli berörda – både känslomässigt och intellektuellt. Våra barn och elever ska ha roligt, utmanas, överraskas och framförallt känna stor lust och glädje i sitt lärande.

Vittra Samset vilar på såväl vetenskaplig grund som beprövad erfarenhet. Forskning visar att framgångsreceptet för förskola och skola är att pedagogerna har positiva förväntningar och goda ledaregenskaper. Våra pedagoger är engagerade och jobbar alltid med att skapa sammanhang mellan aktiviteter och ämnen samtidigt som de grupperar barnen och eleverna utifrån deras individuella behov. De utgår från varje barns och elevs unika drivkrafter, förmågor och intressen – och drar nytta av allt som barnen och eleverna vill och kan lära. Genom att hitta motivationen hos varje enskild individ kan de både inspirera och ställa krav. Hos oss är det både roligt och nödvändigt att lära sig mycket.

Vi arbetar utifrån nationella styrdokument, såsom skollag och läroplaner. När dagens elever lämnar vår skola ska de att ha med sig godkända betyg i alla ämnen, god självkänsla, sociala färdigheter, demokratiska värderingar samt kunskap om och förståelse för de kompetenser och förmågor som efterfrågas i arbetslivet. Vi ger våra elever en stark tro på sin egen framtid helt enkelt.

Den 17 augusti 2015 invigde vi vår nya skola! Skolan är 2750 kvm stor i två våningsplan. Byggnaden rymmer förutom undervisningssalar bland annat NO-sal, slöjdsal, hem- och konsumentsal, bibliotek och eget tillagningskök. Förskolan har sina lokaler på entréplan, längst söder ut i byggnaden. Bakom skolan ligger två skolgårdar, en för förskolan och en för skolan, väl skyddade för trafiken. Vi har klätterställningar, gungor, basket- och fotbollsplan, bandyrink samt trixramp för kickbike och skateboard. Utöver ordinarie skolgård har vi också tillgång till ett stort grönområde där vi har stenlabyrint, vindskydd och grillplats.

Är du nyfiken och vill komma på besök på Vittra Samset så är du välkommen att kontakta vår administration för en personlig visning.

Krister Gustavsson
Rektor och förskolechef

Nyheter från Vittra

Hittade du inte vad du letade efter?