Läs om vår hantering av Covid-19.

Vittra Vallentuna

World Education Week's “Top 100 Schools in the World”

Läs mer

Vittra Vallentuna

På Vittra Vallentuna använder sig våra pedagoger av medveten undervisning där varje elev lär sig om själv och sin omgivning. Det gör att eleverna kan sätta det de lär om sig själva i ett större sammanhang och få med sig vetskapen om att de kan påverka samhället de lever i.

En samhällsengagerad för- och grundskola

På Vittra är vårt mål att varje barn ska bli medveten om sig själv och världen omkring oss. Vi förbereder dem med kunskap och mod för att de ska känna att de kan vara med och påverka samhället till det bättre. Vi lär dem att tänka själva och göra skillnad.

Här växer människor och kunskap

Vittraförmågorna

Vittraförmågorna är sex olika förmågor för att lära och utvecklas, så att ditt barn både blir medveten om sig själv och sin omvärld. De Vittraförmågor vi alltid jobbar utifrån är tilltro, ansvar, uthållighet, kreativitet, planera & utvärdera och samarbete.
Vittraskolorna

Kvartersmålen

På Vittra arbetar vi med projekt kopplade till FN:s globala mål för hållbar utveckling. Detta gör vi tillsammans med lokala organisationer för att förbättra samhället omkring oss. Vi engagerar våra barn, elever samt personal och tillsammans gör vi skillnad.

Vittraboken

I Vittraboken får ditt barn reflektera över sin lärprocess och får en medvetenhet kring sin utveckling. Våra elever använder även Vittraboken för att planera och utvärdera sitt skolarbete för att få struktur i sin vardag och lära sig att ta ansvar för sitt lärande.

Välkommen att besöka oss

Hur mycket vi än beskriver skolan med ord och bilder kan det aldrig överträffa ett faktiskt besök. Därför bjuder vi in dig och ditt barn att själva uppleva vår skola under en personlig visning eller Öppet hus.

Så går ansökan till – steg-för-steg

Läs på om skolan

Du vet bäst vad ditt barn motiveras av, så innan du söker är det bra att läsa om hur vi jobbar på Vittra Vallentuna. Det kan du gör här!

Besök oss

För att få en uppfattning om hur skolan verkar, kom på besök! Antingen på öppet hus eller på en personlig visning.

Ställ dig i kö

När ni bestämt er fyller du i vårt ansökningsformulär och skickar in det. Nu samlar du ködagar!

Antagningsbesked

När det är din tur i kön får du ett erbjudande om plats. Du har då en viss tid på dig att tacka ja. Har du fler funderingar – läs under vanliga frågor.

Goda relationer och ömsesidig kommunikation mellan elever, föräldrar och vuxna. Det är grunden i vårt pedagogiska arbete.

Elin Möller,
Rektor på Vittra Vallentuna

Våra senaste nyheter

DECEMBER 1, 2020
Nyhet

Elever bidrar till Musikhjälpen

Eleverna på skolan läser för att rädda liv....

NOVEMBER 13, 2020
Nyhet

Vittra Vallentuna får grön flagg

“Alla kan inte göra allt men alla kan göra något”

OKTOBER 26, 2020
Nyhet

Vittra Inspiration

Vittra genomför en gemensam inspirationsdag

Våra sociala medier

Här kan du se hur vår skola ser ut!

Välkommen in på en rundtur i våra fina lokaler.

Vallentuna

Besöksadress

Zetterlundsväg 140

186 54 Vallentuna

Postadress

Zetterlundsväg 140

186 54 Vallentuna

Kontakt

08 - 514 440 40

vallentuna@vittra.se