×
 

Hoppa till innehållet

Vittra möter

Vittra möter är en reportageserie där våra elever träffar och intervjuar personer från olika branscher. Journalist, musikproducent och politiker är några av de olika yrken vi får lära oss mer om. På så sätt tar Vittra skolan ut i samhället och samhället in i skolan.

Kolla in alla avsnitt här nedan!

Avsnitt 1 – Paula Hammerskog

I första avsnittet av Vittra möter träffar vår elev Ebba AcadeMedias kommunikationsdirektör Paula Hammerskog. I avsnittet berättar Paula hur man jobbar med kommunikation på ett företag – vad är kommunikation och varför är det viktigt?

Avsnitt 2 – Parisa Liljestrand

I andra avsnittet av Vittra möter träffar vår elev Stig kommunpolitikern Parisa Liljestrand. I avsnittet får vi bland annat höra Parisa berätta om hur det är att arbeta som politiker, hur man startar ett eget parti och skillnaden mellan direktdemokrati och representativ demokrati.

Avsnitt 3 – Lotta Borg Skoglund

I avsnitt tre av Vittra möter träffar vår elev Rebecka läkaren, psykiatrikern och forskaren Lotta Borg Skoglund. Hur blir man läkare? Vad gör en epidemiolog? Vilka är Lottas bästa tips till dagens barn och unga? Se avsnittet för att få svaren.

Avsnitt 4 – Amr Badr

Vår elev Hedda träffar musikproducenten och låtskrivaren Amr Badr.

Hur blir man musikproducent? Vad är det roligaste med jobbet? Och vad är egentligen likheten mellan basket och att skapa musik?

Avsnitt 5 – Anneli Wisén

Ebba och Rebecka intervjuar Vittras utbildningsdirektör Anneli Wisén.

De tar bland annat reda på vad jobbet som utbildningsdirektör innebär och vad Anneli tycker är viktigt med sitt jobb.