Vittra Kungshagen får ny skola efter branden

I sommar startar äntligen bygget av den nya skolbyggnaden för Vittra Kungshagen i Nyköping. På skolan räknar man med att kunna flytta in i den nya byggnaden på under höstterminen 2024.

Vittra Kungshagens nya skolbyggnad i Nyköping.

Vittra Kungshagens nya skolbyggnad i Nyköping byggs av PEAB, fastighetsägare är fortsatt Corem. Skissbild: Arkitektbyrå Visbyark

– Det känns fantastiskt att bygget äntligen startar. Den nya moderna skolbyggnaden med en större skolgård blir ett lyft för hela skolan, säger Åsa Hallberg som är rektor på Vittra Kungshagen

Den nya skolbyggnaden som ska ersätta den som brann ner sommaren 2021 kommer att vara anpassad och ritad efter grundskolans verksamhet och önskemål. Skolan kommer att ha en egen idrottshall, nya teori- och specialsalar och en större skolgård då delar av den gamla parkeringen görs om till skolgård. Skolan kommer även i fortsättningen att ha en egen skolmatsal med ett nytt modernt kök. 

Skolbyggnaden blir lika stor som tidigare men nu planerad utifrån just skolverksamhet, vilket innebär att verksamheten kommer kunna nyttja ytorna betydligt bättre än tidigare. Vittra Kungshagen kommer fortsätta att vara en skola med cirka 440 barn från förskola till årskurs 9. 

– Jag har tillsammans med flera av mina medarbetare fått möjlighet att vara med och planera skolans nya byggnad utifrån Vittras behov och önskemål, vilket känns bra. Nu ser vi fram emot att få följa bygget på nära håll tillsammans med våra barn och elever, säger rektor Åsa Hallberg. 

Källa: AcadeMedia