“Go green day celebration” på Vittra Rösjötorp

Idag har vi firat hållbarhet här på Vittra Rösjötorp! Tidigare i år tilldelades vi utmärkelsen ”Skola för hållbar utveckling” från Skolverket. Idag har vi firat detta under hela dagen tillsammans med alla våra elever och personal 🎉. Temat för dagen har givetvis varit hållbarhet, både mental hållbarhet och hållbarhet för miljön. Dagen till ära har vi också varit klädda helt i grönt 💚.

Aktiviteter för hållbarhet i fokus

Dagen började med introduktion i varje klass där vi pratade om vår utmärkelse, vad den innebär, och hur alla bidragit till att vi fått den. Det är ett arbete vi gjort tillsammans och ska vara stolta över tillsammans. Efter det gick vi ut och hade en gemensam uppvärmning som följdes av en promenad runt sjön innan det var dags för aktiviteter i de olika stationerna.

Aktiviteter under dagen

  • Yoga
  • Massage
  • Musik terapi
  • Skogspromenad med avslappningsövningar
  • Mandala målning
  • Plantera och rensa i skolans trädgård samt städa på skolgården

Kolla in vårt Instagram @vittrarosjotorpinternational under dagen för bilder från vårt firande.

Skola för hållbar utveckling

Utmärkelsen innebär att skolan följer huvudprinciperna för och arbetar på ett framgångsrikt sätt med hållbar utveckling och FN:s globala mål i Agenda 2030.

"Vi känner oss oerhört stolta och glada över att Vittra Rösjötorp har blivit synonymt för en skola där undervisning för hållbar utveckling står i centrum och att vårt otroliga arbete uppmärksammas även av Skolverket" säger skolans rektor Lea Colner.

Go green day celebration på Vittra Rösjötorp 3

Skola för hållbar utveckling

Elever på Vittra Rösjötorp ligger på golvet och gör en skylt
Elever på Vittra Rösjötorp ligger på golvet och gör en skylt

Go green day celebration på Vittra Rösjötorp 2

Go green day celebration på Vittra Rösjötorp 1

Hållbarhet är centralt inom Vittra

På Vittra arbetar vi aktivt med hållbarhet och kopplar vår undervisning till Agenda 2030 och FN:s globala mål. Vi vill att våra barn och elever ska lära sig om sig själva och världen och att de ska få rätt verktyg och kunskap för att skapa ett bättre, mer hållbart samhälle.

Vittras kvartersmål innebär att vi jobbar med projekt kopplade till FN:s globala mål för hållbar utveckling. Eleverna får lära sig om vår tids utmaningar och möjligheter, vilket lägger grunden för att de själva ska kunna påverka sin omvärld. Det innebär rent konkret att vi genom olika projekt under året arbetar med att förstå vikten av hållbar utveckling och hur vi kan skapa ett bättre samhälle, ett bättre kvarter.