Lambohovs egna Bokmello

Under vårterminen har miniorlaget och fritidshemmet på Vittra Lambohov tillsammans genomfört sitt eget Bokmello med hjälp av Vittraredaktionen. Lokalerna fylldes med inspirerande affischer för att informera om stundande tävling som var uppdelad i tre omgångar där eleverna fick rösta fram vinnaren från totalt sex stycken böcker.

Bokmello kickas igång

Första omgången bestod av tre deltävlingar, vari eleverna fick ta emot första kapitlet i alla sex böcker på olika sätt. Pedagogerna inledde med att läsa högt ur två böcker. Därefter fick eleverna titta på Youtube-klipp där ytterligare två böcker lästes upp. I sista deltävlingen läste pedagogerna återigen högt ur de kvarstående två böckerna.

Eleverna röstade vidare de tre böckerna ”Häxorna” av Roald Dahl, ”Nelly Rapp och gastarna i skolan” av Martin Widmark och ”Vara vänner” av Marie Oskarsson och Helena Bergendahl. 

Semifinal

Tre elever använde sig av redaktionen för att läsa in ett stycke ljudbok av varsin semifinalistbok. Eleverna fick återigen rösta på de två böcker de ville skulle gå till final och finalisterna blev ”Häxorna” och ”Nelly Rapp och gastarna i skolan”.

Final!

Finaldagen var kommen och två elever tog plats i redaktionen. De ställde in utrustningen för att sända live och läste därefter upp ett stycke ur de två finalistböckerna. Samtidigt satt eleverna med spetsade öron i sina klassrum och lyssnade på den direktsända högläsningen. Därefter var det dags för den slutliga röstningen och vinnaren av Bokmello 2021 blev ”Nelly Rapp och gastarna i skolan”. Stort grattis till vinnaren och tack till alla elever och pedagoger som deltagit!