×
 

Om oss på Vittra Frösunda

Hos oss går barn och elever från förskolan upp till årskurs 9

På Vittra Frösunda vill vi att varje barn och elev ska känna att våra pedagoger bryr sig på riktigt och vill att det ska gå bra för dem. Det tror vi är en av anledningarna att vi har så hög trivsel och många som vill börja hos oss. Här arbetar vi med att varje elev ska våga vara den de är, vilket har gjort att våra elever umgås över åldrar, både under skoldagen och på fritidshemmet. Tack vare det arbetet vågar eleverna lära sig nya saker, uttrycka sina åsikter och kan nå sina mål. Ett medvetet lärande där eleverna först lär om sig om sig själva för att på så sätt förstå samhället.

För oss är det viktigt att ha en bra dialog med våra barn, elever, medarbetare och dig som förälder. Förutom den kommunikation som sker i skolan håller vi dig därför uppdaterad i veckobrev och på Facebook.

Vittra Frösunda ligger i centrala Frösunda endast 800 meter från Solna station med närhet till både hagaparken och den nya arenastaden.

Vittra är en idé- och värderingsstyrd organisation. Det betyder att alla medarbetare jobbar mot samma pedagogiska mål – ett medvetet lärande där vi kan göra skillnad för våra barn och elever.

Här växer människor och kunskap

Två elever som ligger på golvet och bläddrar i en bok

Vittraförmågorna

Vittraförmågorna är sex olika förmågor för att lära och utvecklas, så att ditt barn både blir medveten om sig själv och sin omvärld. De Vittraförmågor vi alltid jobbar utifrån är tilltro, ansvar, uthållighet, kreativitet, planera & utvärdera och samarbete.
Barn på förskolan som upptäcker en jordglob med en lärare

Kvartersmålen

På Vittra arbetar vi med projekt kopplade till FN:s globala mål för hållbar utveckling. Detta gör vi tillsammans med lokala organisationer för att förbättra samhället omkring oss. Vi engagerar våra barn, elever samt personal och tillsammans gör vi skillnad.

Vittraboken

I Vittraboken får ditt barn reflektera över sin lärprocess och får en medvetenhet kring sin utveckling. Våra elever använder även Vittraboken för att planera och utvärdera sitt skolarbete för att få struktur i sin vardag och lära sig att ta ansvar för sitt lärande.
Engagerad lärare som hjälper en elev i ljust klassrum på Vittra Frösunda i Solna