Jubileumsdag för elever på Vittra Forsgläntan

Den 13 september firar alla för- och grundskolor inom Vittra 30 år. Vittra Forsgläntan i Kungsbacka är en av 25 skolor där eleverna förbereder sig för en händelserik dag.

– Det ska bli roligt att få uppmärksamma och fira skolan tillsammans med våra elever och lärare. Jag är stolt över hur vi på Vittra Forsgläntan lever upp till visionen att vara en samhällsengagerad skola där alla elever kan utvecklas utifrån sina förutsättningar, säger Sandy Björnwall som är rektor på skolan i Kungsbacka. 

De två första förskolorna inom Vittra startade i Sollentuna 1993. Idag finns det 25 för- och grundskolor i södra och mellersta Sverige. Vittra Forsgläntan startade 2001 och skolan har idag elever från förskoleklass till årskurs 9. 

Först ut med individuella utvecklingsplaner

Det fanns från start ett starkt samhällsengagemang bland skolorna och en drivkraft att ge eleverna förutsättningar att vara med och bidra till ett hållbart demokratiskt samhälle. Vittras skolor var även först ut med individuella utvecklingsplaner för sina elever genom Vittraboken, något som senare blev en del av den svenska skollagen. 

Festligheter den 13 september

På onsdag kommer eleverna på Vittra Forsgläntan bland annat att arbeta utifrån FN:s globala mål och förbereda uppgifter inför den kommande FN-dagen. Det blir även en extra festlig lunch, musik och överraskningar för eleverna under dagen.