Pernilla Svensson utsedd till årets ledare inom lärande

Stort grattis till vår rektor Pernilla Svensson som är en av vinnarna av AcadeMedias årliga ledarutmärkelser. Pernilla fick utmärkelsen "Årets ledare 2021" i kategorin lärande.

Stort grattis! Hur känns det att få utmärkelsen?

– Det känns väldigt ärofyllt. Det här priset möjliggörs bara genom ett samarbete mellan all personal på skolan och därför vill jag dedikera detta pris till alla mina medarbetare på Vittra Landborgen. 

Vad gör ni för skapa och behålla en utbildning av hög kvalitet?

– Vi arbetar mycket systematiskt med att följa upp helheten kring eleverna . De sociala parametrarna är lika viktiga som hur vi utvecklar vår undervisning i klassrummet för att på bästa sätt hitta varje elev och grupp i deras lärande. Vi gör det tillsammans och strävar hela tiden efter att utveckla vårt lärande kring elevernas lärande. Vi har en stark tro på våra elever vilket genomsyrar hela verksamheten. Den samsynen kring eleverna finns hos oss på Vittra Landborgen och är en viktig del i att vi lyckas så väl. 

Pernillas nominering

”Med ett brinnande engagemang för att alla elever, oavsett förutsättningar och bakgrund, ska lyckas når eleverna på Pernillas skola mot alla odds och index inte bara 100 % procent måluppfyllelse. Samtliga elever som i somras tog examen lyckades dessutom komma in på sitt förstahandsval till gymnasiet. Genom ett osvikligt systematiskt kvalitetsarbete, en undervisning genomsyrat av ett utåtriktat samhällsengagerat lärande samt ett distribuerat ledarskap där alla medarbetare tar ansvar för alla elever, lyckas Pernilla år efter år att hålla samma jämna och höga kvalitet”.