Dubbelt firande på Vittra Östertälje

Den 13 september firar alla för- och grundskolor inom Vittra 30 år. På Vittra Östertälje i Södertälje firar eleverna dubbelt då det var exakt 20 år sedan just deras skola grundades.

– Det ska bli roligt att få uppmärksamma och fira skolan tillsammans med våra elever och lärare. Jag tycker att vi på Vittra Östertälje verkligen lever upp till visionen att vara en samhällsengagerad skola där alla elever är välkomna och kan utvecklas utifrån sina förutsättningar, säger Katarina Montenius som är rektor på skolan. 

De två första förskolorna inom Vittra startade i Sollentuna 1993. Idag finns det 25 för- och grundskolor i södra och mellersta Sverige. Vittra Östertälje startade 2003 och skolan har idag elever från förskoleklass till årskurs 9. 

Först ut med individuella utvecklingsplaner

Redan från start fanns det ett starkt samhällsengagemang och en drivkraft att ge elever förutsättningar att vara med och bidra till ett hållbart demokratiskt samhälle. Vittras skolor var även först ut med individuella utvecklingsplaner för sina elever genom Vittraboken, något som senare blev en del av den svenska skollagen. 

Skollopp och festlig lunch

På onsdag kommer eleverna att springa ett skollopp under förmiddagen. Det blir också extra festlig lunch och en överraskning för alla på skolan.