Jubileumsdag på Vittra Lambohov

Den 13 september firar alla verksamheter inom Vittra att det var 30 år sedan den första förskolan grundades. Vittra Lambohov i Linköping är en av 25 för- och grundskolor där barn och elever kan se fram emot en annorlunda och händelsefylld dag.

– Det ska bli roligt att få fira detta tillsammans med våra barn, elever och pedagoger. Jag tycker att vi på Vittra Lambohov verkligen lever upp till visionen att vara en samhällsengagerad för- och grundskola där alla kan utvecklas utifrån sina förutsättningar, säger Mattias Griph som är rektor på skolan.

De två första förskolorna inom Vittra startade i Sollentuna 1993. Idag finns det 25 för- och grundskolor i södra och mellersta Sverige. Vittra Lambohov startade 2002 och har idag barn och elever från förskola upp till årskurs 9. 

Först ut med individuella utvecklingsplaner

Redan från start fanns det ett starkt samhällsengagemang och en drivkraft att ge elever förutsättningar att vara med och bidra till ett hållbart demokratiskt samhälle. Vittras skolor var även först ut med individuella utvecklingsplaner för sina elever genom Vittraboken, något som senare blev en del av den svenska skollagen. 

Gemensamma aktiviteter och en festlig lunch den 13 september

På onsdag arrangerar förskolan förutom lite festligheter på förskolegården en motorikbana och en rolig utflykt. I skolan blir det samarbetsövningar med fokus på gemenskap och stationer med fokus på hälsa. De äldre eleverna på högstadiet kommer att genomföra en workshop kring FN:s globala mål och särskilt belysa hälsa, välbefinnande och god utbildning. Den här dagen blir det en extra fin lunch med efterrätt för att uppmärksamma att Vittra fyller 30 år.