×
 

Hoppa till innehållet

Vittra Kronhusparkens grundskola i Göteborg

Förskoleklass till årskurs 9

På Vittra Kronhusparkens grundskola i Göteborg går elever från förskoleklass upp till årskurs 9. Vi delar in våra årskurser i miniorer som motsvarar lågstadiet, juniorer som motsvarar mellanstadiet och seniorer som motsvarar högstadiet.

Hos oss står det medvetna lärandet i fokus – att eleverna först blir medvetna om sig själva och sin utveckling, för att därefter lära sig om samhället och hur de kan påverka det. Här kan du läsa mer om vad det innebär.

Här växer människor och kunskap

 • Vittraförmågorna

  Vittraförmågorna är sex olika förmågor för att lära och utvecklas, så att ditt barn både blir medveten om sig själv och sin omvärld. De Vittraförmågor vi alltid jobbar utifrån är tilltro, ansvar, uthållighet, kreativitet, planera & utvärdera och samarbete.

  Glad elev sitter vid sin skolbänk i klassrummet på Vittra och gör skolarbete
 • Kvartersmålen

  På Vittra arbetar vi med projekt kopplade till FN:s globala mål för hållbar utveckling. Detta gör vi tillsammans med lokala organisationer för att förbättra samhället omkring oss. Vi engagerar våra barn, elever samt personal och tillsammans gör vi skillnad.

  Elever och lärare tittar på jordglob
 • Vittraboken

  I Vittraboken får ditt barn reflektera över sin lärprocess och får en medvetenhet kring sin utveckling. Våra elever använder även Vittraboken för att planera och utvärdera sitt skolarbete för att få struktur i sin vardag och lära sig att ta ansvar för sitt lärande.

  Pedagog sitter på huk vid en elev som sitter och gör skolarbete vid sin skolbänk

Välkommen att besöka oss på Vittra Kronhusparken

Du är varmt välkommen på besök för att lära känna oss och vårt arbetssätt.