Monster tar över skolgårdar

Fem vinnare har korats i Håll Sverige Rents affischtävling. Nu ska interaktiva skräpmonster-papperskorgar sättas upp på skolgårdar runt om i landet.

Under vintern har elever i 142 mellanstadieklasser varit med och designat affischer på temat ”Stoppa skräpet”. De fem bästa har valts ut och nu får de skolorna varsin interaktiv papperskorg, utformad som ett hungrigt skräpmonster som ger ifrån sig ett ljud varje gång den blir matad.

Vittra Rösjötorp 4A, Sollentuna var en av de fem vinnarna. Motivering: En fantastiskt fin affisch. Ett mycket tydligt budskap som tar tag i en. Bra motiv och en tydlig konflikt. Tåren i ögat hos fågeln är pricken över i:et på denna affisch.

Kvartersmålen

På Vittra arbetar vi med projekt kopplade till FN:s globala mål för hållbar utveckling. Detta gör vi tillsammans med lokala organisationer för att förbättra samhället omkring oss. Vi engagerar våra barn, elever samt personal och tillsammans gör vi skillnad.

”Med den här tävlingen vill vi få eleverna att reflektera över nedskräpningen, vad man själv och de i ens omgivning kan göra för att minska skräpet. Det är viktigt att skolorna i tidig ålder pratar om hållbarhetsfrågor och visar att det går att förändra världen man lever i. Det ger handlingskraft och en hoppfullhet om framtiden”, säger Johanna Ragnartz, vd på Håll Sverige Rent.

Skräpet finns överallt – i staden, i naturen och i havet. Håll Sverige Rent arbetar för att förebygga och motverka nedskräpningen. Vi samlar kunskap, driver opinion och tar fram konkreta verktyg och lösningar för att stoppa skräpet.