3 tips för att lära ditt barn om återvinning

För oss på Vittra är samhällsengagemang centralt – hållbarhet och återvinning är en självklar del av det. Vi har samlat några enkla tips på hur du kan engagera och lära ditt barn om återvinning och hållbarhet hemma.

Två glada lågstadieelever på Vittra leker utomhus i ett skogsparti.

1. Engagera dig i Håll Sverige Rents årliga skräpplockarkampanjer och spela plocka-skräp-bingo

Varje år arrangerar Håll Sverige Rent flera dagar med fokus på att tillsammans hålla vår gemensamma värld ren. Du kan till exempel vara med på någon av Skräpplockardagarna, Kusträddardagen eller Håll Sverige Rent-dagen om du vill vara med och bidra till ett renare och bättre samhälle.

För att göra det ännu roligare har Skräplabbet skapat ett plocka-skräp-bingo som du kan hitta här.

2. Pyssla med skräp

Istället för att köpa nytt pysselmaterial, låt ditt barn släppa fantasin lös och pyssla med det som vanligtvis anses vara skräp. Bygg ett slott med gamla kartonger och toalettpappersrullar, gör en fin pennkopp av en aluminiumburk eller varför inte låta ditt barn pynta ett gammalt mjölkpaket eller äggkartong för att sedan sätta frön i.

3. Låt barnet vara med och sopsortera – redan i låg ålder

Låt ditt barn hjälpa till med sopsorteringen hemma. Genom att få barn att känna att de kan påverka miljön och tidigt väcka intresset för återvinning skapas rätt förutsättningar för att de ska vilja vara med och skapa en hållbar värld med ett gott förhållningssätt till natur och miljö.