GDPR SchoolSoft Sätt ditt barn i kö English

Vittra Forsgläntan inviger nya lokaler och skolgård

Anneli Wisén, utbildningsdirektör och Torbjörn Jansson, biträdande utbildningsdirektör Vittra, invigde de nya lokalerna för Vittra Forsgläntan tillsammans med skolans rektor Sandy Björnwall.

Elever och medarbetare på Vittra Forsgläntan i Kungsbacka invigde på tisdagen skolans nya lokaler och skolgård med musik, finbesök och fika. 

Vittra Forsgläntan invigde i veckan sina nya skollokaler tillsammans med elever, föräldrar och lärare. Skolan har knappt 500 elever från förskoleklass till årskurs 9. Totalt arbetar cirka 50 pedagoger och medarbetare på skolan som nu får mer utrymme för sin verksamhet.

Vittra Forsgläntan är inhyst i unika lokaler med väl tilltagen takhöjd. Skolan ligger i naturnära läge nära Forsgårdens golfklubb. Nu får elever och skolpersonal tillgång till ytterligare drygt 650 kvadratmeter i en intilliggande byggnad. Det är det kommunala bostadsbolaget Eksta så hållit i ombyggnationen av både lokaler och utemiljö. Den nya skolbyggnaden innehåller bland annat klassrum, slöjdsal och ett nytt uppehållsrum för eleverna. Samtidigt får eleverna en ny skolgård som de själva fått vara med och utforma. Bland annat blir det pingisbord, gungor och klättervägg på skolgården, samtidigt som den intilliggande fotbollsplanen kommer få konstgräs.

– Vi är priviligierade som har en så härlig miljö och fina lokaler, säger Sandy Björnwall, rektor på Vittra Forsgläntan. – Denna satsning hjälper oss samla verksamheten ännu bättre, det har vi sett fram emot.

Ombyggnaden har skett i tre etapper. Enligt rektor har samarbetet med det kommunala bostadsbolaget fungerat mycket bra. När skolan nyinviger sina lokaler är representanter från både Vittras skolledning och Ekstas byggbolag inbjudna tillsammans med skolans elever, vårdnadshavare och lärare. Invigningen avslutades med att eleverna sjöng ”Ja må du leva” för sin nya skolbyggnad, därefter serverades det kladdkaka i klassrummen.

Eva Appelgren

Publicerad 17 september, 2019

Hittade du inte vad du letade efter?