SchoolSoft Sätt ditt barn i kö

Vittra Väsby

Kommunikation mellan skola och hem

Veckobrev och periodbrev

Varje vecka skickar ansvarspedagogen ut ett informationsbrev i form av ett mejl till dig som förälder med barn i vår verksamhet samt lägger upp brevet på SchoolSoft. I slutet av varje period mejlar rektorn ut ett informationsbrev om vad som händer på skolan.

SchoolSoft

SchoolSoft kan användas överallt där det finns en dator med internetuppkoppling. Du som förälder kan via SchoolSoft göra sjukanmälningar, skapa dig en överblick av vad som är aktuellt på skolan och vad som händer i alla perioder både ämnesspecifikt och i tema. Systemet är utvecklat med fokus på att förbättra informationen mellan skolan och hemmet. IUP-samtalen finns tillgängligt där tillsammans med elevens Individuella utvecklingsplan (IUP), period- och veckoplanering/ utvärdering, uppdrag, närvarorapportering, aktiviteter, nyheter, betyg med mera. Det är viktigt att du som förälder är delaktig i detta system. Vi ser gärna att ni loggar in i SchoolSoft minst en gång per vecka. I samband med uppropet får nya föräldrar information om hur SchoolSoft fungerar. Nya föräldrar får inloggning och lösenord till SchoolSoft vid skolstart.

Adressen till inloggningssidan

https://sms8.schoolsoft.se/vittra/jsp/Login.jsp

Information Elevråd

Elevrådet har regelbundna möten som protokollförs och protokollen finns sedan att läsa på SchoolSoft.

Elevhälsan

Information om vaccination och hälsobesök skickas till vårdnadshavare genom lämpliga kanaler i skolan som veckobrev, Schoolsoft och skriftlig information med eleverna till hemmet.

Facebook

Här publicerar vi bilder på lärandet i skolan. Följ oss gärna för att ta del av ditt barns skolgång. Glöm inte lämna in blanketten ”Fototillstånd” om du vill att även ditt barn ska få vara med på bild.

 

Hittade du inte vad du letade efter?