SchoolSoft Sätt ditt barn i kö English

Vittra Vallentuna - Förskola och grundskola F-9

Vår mat

All mat som serveras på Vittra Vallentuna tillagas från grunden på plats i eget kök. Vi följer mattraditioner och säsong och använder alltid svensk fågel och fläskkött samt färsk fisk i största möjliga mån. Självklart näringsberäknas alla våra måltider för att säkerställa att näringsriktiga måltider serveras i förskolan. Vuxennärvaro under lunchen är betydelsefull för att göra måltiderna till en lugn och trivsam social samvaro, samt utgöra ett stöd för barnen under lunchen. Därför tillämpar vi pedagogisk lunch vilket innebär att: det barnen äter, äter även pedagogerna (enda undantag är medicinska och religiösa skäl).

Måltider

Lunchen serveras för skolan och förskolan mellan kl. 10.20 – 12.00.
Mellanmål förskolan: ca kl. 14.15
Fruktstund i förskolan: ca kl. 8.30 och 16.30
Mellanmål för barn i fritidsverksamheten serveras mellan kl. 14.00-15.00

Veckomatsedel

Matsedeln finns upplagt på SchoolSoft under skolinfo.

Specialkost

Vi erbjuder specialkost till de barn som av medicinska och religiösa skäl behöver det. Behöver ert barn specialkost är det viktigt att ni anmäler detta till oss på förskolan. Blanketten för specialkost finns på SchoolSoft eller på administrationen.

Allergier

På grund av allergier är vi en nötfri skola och därför förekommer det inga nötter i våra maträtter. Har ditt barn andra allergier är det viktigt att ni informerar skolan om detta. Vi andvänder oss av samma blankett som vi specialkost som finns på SchoolSoft eller på administrationen.

Hittade du inte vad du letade efter?