Webbshop SchoolSoft Sätt ditt barn i kö

Vittra Törnskogen

Om Vittra Törnskogen

Vår förskola (1-5 år) och grundskola (förskoleklass – åk 3) ligger naturnära i området Törnskogen i Sollentuna. Här leker och lär barn och elever tillsammans med våra engagerade och glada pedagoger. För att få bra med ork för både lek och kunskapsinhämtning serverar vi hemlagad mat med ett tydligt miljötänk.

På Vittra Törnskogen tycker vi att det är viktigt att ha en öppen och ärlig kommunikation mellan barn/elever, föräldrar och oss som jobbar i verksamheten. Därför har vi en tät dialog med hemmet och en nära pedagogisk relation mellan barn/elev och pedagog. Hos oss arbetar pedagoger och lärare som trivs och som drivs av att få varje barn och elev att nå sin fulla potential. Jag är stolt över den positiva andan på skolan som bygger på delaktighet och gemenskap.

Hos oss ska alla barn och elever få möjlighet att komma till sin rätt. Utifrån sina individuella behov säkerställer vi att de får rätt stöd och utmaning i undervisningen och i den dagliga verksamheten. Vi utgår ifrån våra barns och elevers intressen, erfarenheter och förutsättningar för ett mer lustfyllt lärande och sätter kunskaper i ett sammanhang där de kan växa. Det gör att vi ofta arbetar med flera ämnen runt ett visst tema och att vi anpassar lärmiljön efter tydliga syften så som laboration och kreativt arbete. Det är viktigt att knyta an och förankra förskola/skolans verksamhet i verkligheten. Därför är även utflykter och studiebesök en naturlig del av vår verksamhet.

Vittra Törnskogen vill fortsätta att vara det självklara alternativet för alla familjens barn. Att kunna hämta och lämna sina barn på samma skola är en trygghet för både barn och vuxna. På detta sätt får syskonen möjlighet att ses under dagarna och åldersintegreringen bidrar till att alla kan få den utmaning de behöver för sin egen utveckling och motivation.

Inger Alteryd
Rektor och förskolechef

 

Hittade du inte vad du letade efter?