Webbshop SchoolSoft Sätt ditt barn i kö

Vittra Törnskogen

Inskolning

På Vittra Törnskogen har vi valt föräldraaktiv inskolning.

Dag 1 inleder inskolningen med en timmes besök kl. 09.00 – 10.00 för dig och ditt barn. Då får ni möjlighet att hälsa på ansvarspedagogen och lära känna förskolemiljön.

Dag 2 börjar kl. 09.00 – 15.00. Som förälder är du aktiv med ditt barn och följer förskolans planering och rutiner.

Dag 3 är precis som dag 2 men som förälder tar du ett steg tillbaka. Kanske sitter i soffan och låter ditt barn upptäcka förskolan, pedagoger och kompisar. Din roll är nu att vara lite ”tråkig” och låta ansvarspedagogen leka och locka barnet.

Dag 4 börjar precis som de övriga dagarna. När ni kommit in i gruppen och det känns bra är det dags att säga hej då och lämna ditt barn en liten stund. Oftast går detta bra. Om barnet blir ledset, gå ändå. Det är nu pedagogerna får sin chans att trösta barnet och bli en trygg vuxen. Barnet vilar nu tillsammans med de andra barnen och när de vaknar finns pedagogerna på plats och visar rutiner, aktiviteter m.m Du som förälder kommer tillbaka lagom till mellanmålet om du inte får andra direktiv av ansvarspedagogen. Barnet tränar nu på att bli lämnad och hämtad, att föräldern går men kommer tillbaka. Därför får du som förälder aldrig smita utan måste säga hej då. Om du smiter blir barnet oroligt och kan tappa tilliten till de vuxna. Vi vill att ni respekterar tiderna då pedagogerna måste finnas till för alla barn.

Bra att ha med sig inför förskolestarten

Ytterkläder efter väder och årstid som regnkläder och gummistövlar för att kunna vistas utomhus i alla typer av väder. Extra ombyte med strumpor, underkläder, tröja samt underdel att kunna byta till vid behov. Vi rekommenderar även inneskor.

Hittade du inte vad du letade efter?