Blogg SchoolSoft Sätt ditt barn i kö

Tema Digitalisering

Digitaliseringen påverkar bland annat företagens förutsättningar och utveckling, hur och var vi arbetar, hur välfärden kommer att se ut i framtiden, hur vi umgås, lär, upplever, interagerar med andra människor och vår demokrati.

Stina Svennenfors, Krister Gustavsson, Susanna Lindgren, Tomas Backman

Vittra Samset deltog i Digitaliseringsmässan på Elmia den 29 augusti och föreläste om digitala verktyg i vardagen bland annat Google Classroom. Vi hade även med elever som intervjuade regionpolitiker. Dagen avslutades med en föreläsning av Fredrik Reinfeld om digitaliseringens påverkan på samhället.

 

Vad var dagens AHA-upplevelse?

Att eleverna som var med fick äta godis på en onsdag och testa massa ny digital teknik.;) Det var en bra föreläsning av Reinfeldt som gav flera reflektioner, bland annat om vad digitaliseringen gör med vår öppna handel och trygghet.

Vad betyder Google Classroom för lärare och elever?

Till exempel tillgänglighet, arbeta hemifrån eller i skolan går lika bra- uppgifter försvinner inte eftersom det inte tappas bort några lösa blad osv. Läraren kan se när eleverna jobbar med uppgifterna även om de sitter i ett annat rum på skolan. Meddelande- funktion till eleverna. Bjuda in föräldrar att få insyn utan att de behöver ha ett Google-konto- de får en rapport via mejl.  

Eleverna kan dela dokument med andra, jobba i projekt, enkelt dokumentera uppgifterna med tex bilder, snabb kommunikation med läraren live. Om läraren är frånvarande kan han lägga in uppgifter i Classroom och eleverna kan fortsätta jobba utan att missa dyrbar tid bara för att ord lärare inte är på plats.

 

 

Eva Appelgren

Publicerad 3 september, 2018

Hittade du inte vad du letade efter?