SchoolSoft Sätt ditt barn i kö

Vittra Sollentuna

Fritidshem

För oss är det viktigt att barnen upplever att skoldagen hänger ihop. Därför har vi integrerat fritidsverksamheten till en naturlig förlängning av skoldagen och den obligatoriska verksamheten. Fritidsverksamheten pågår mellan kl. 07.30-08.30 (måndagar fram till kl 10.00) samt kl. 14.00 -17.30. Vi erbjuder fritidsverksamhet för barn i förskoleklass upp till årskurs 6. På Vittra Sollentuna arbetar samma pedagoger tillsammans med barnen under hela dagen, oavsett om det gäller skola eller fritidsverksamheten för att skapa trygghet hos barnen.

Anmälan om fritidsvistelse görs enskilt på Sollentuna kommuns hemsida med hjälp av den personliga kod du ska ha fått från Sollentuna kommun. På sidan väljer du avdelning F-1, 2-3 eller 4-6. Om du bor i annan hemkommun kontaktar du vår administratör så hjälper vi dig gärna med din anmälan.

Förmiddag

När fritids öppnar på morgonen håller vi till i huvudbyggnaden (Stora salen). Där får barnen en lugn och trevlig start på skoldagen där de bland annat kan välja mellan att spela, läsa, bygga med lego, eller pärla. Ungefär kl. 08.00 går vi ut och är sedan ute tills den obligatoriska verksamheten sätter igång kl. 08.30.

Eftermiddag

Varje eftermiddag erbjuder vi aktiviteter som barnen själva väljer om de vill delta i. Då får barnen göra någonting som de tycker är kul eller ges möjlighet att prova på någonting nytt. Då vi och barnen tycker om frisk luft är stor del av eftermiddagsverksamheten förlagd utomhus. Se därför till att era barn har med kläder efter väder.

Hittade du inte vad du letade efter?