SchoolSoft Sätt ditt barn i kö

Vittra Södermalm

Våra traditioner

Barnens födelsedagar uppmärksammas alltid. Oftast den dagen de fyller eller vid ledighet när barnet kommer tillbaka. På grund av allergier och diabetes har vi valt bort fika och glass, detta får barnen fira med hemma.

Fritidsverksamheten firar midsommar med dans och lek. Det brukar ske i midsommarveckan, då dansar vi runt klädd midsommarstång och njuter av fika med glass.

Lucia firar vi med luciatåg för hela skolan på morgonen men miniorerna har det dessutom på eftermiddagen. Då är föräldrar, syskon och övrig släkt till elever i miniorlaget välkomna.

Jul- och sommaravslutningen hålls i den närbelägna kyrkan, Katarina Kyrka, där innehållet inte är religiöst utan lokalen är vald på grund av sin storlek så vi alla får plats. Föräldrar och syskon är välkomna.

Elever i år 6 och 9 har var sin övernattning på skolan som de alltid ser fram emot. Lärare och vårdnadshavare är med.

I början på juni deltar alla elever och lärare i den årliga vårfesten. En heldagsutflykt fylld med lekar och gemenskap. Vi har lunch med oss och niorna håller i aktiviteterna.

Under en dag i maj deltar elever i år 8 och 9 i Vittra VM. Olika Vittraskolor tävlar mot varandra i fotboll.

Varje år, i maj, anordnas en Vårmarknad där eleverna säljer saker de tillverkat och pengarna går oavkortat till skolans fadderbarn i Burkina Faso.

Under läsårets gång har vi 5 stycken kultureftermiddagar. Syftet med dem är att arbeta med skolans värdegrund, bygga gemenskap och lära av varandra över åldergränserna.

Hittade du inte vad du letade efter?