SchoolSoft Sätt ditt barn i kö

Vittra Sjöstaden

Inskolning

Vi tillämpar Aktiv Föräldrainskolning som innebär att du som förälder är med ditt barn under hela dagar på förskolan då  barnen skolas in. Inskolningen pågår under sammanlagt nio dagar. Som förälder är du med ditt barn i vår verksamhet tre av dessa dagar. De resterande dagarna av inskolningstiden vill vi att du som förälder är tillgänglig per telefon. 

Syftet med inskolningen är att barnet får prova på alla moment på förskolan med dig förälder som barnet känner sig trygg med. Du som förälder får också uppleva hur barnets dagar på förskolan kommer att vara och vi får en bra möjlighet att lära känna varandra både barn och vuxna.

 

Aktiv Föräldrainskolning vilket innebär följande:

Dag 1: Du och ditt barn kommer kl. 09.00 och är med hela dagen för att bekanta sig med miljön, de andra barnen och pedagogerna. En ansvarspedagog har utsetts till ditt barn och kommer guida er genom dagen. Du och ditt barn följer våra rutiner genom hela dagen och går hem kl.15.00. Det är viktigt att ni håller tiderna för att barnet snabbt ska komma in i förskolans rutiner och känna sig tryggt.

Dag 2: Du och ditt barn kommer kl.9.00. Under dag 2 är mycket fortfarande nytt för barnet och du som förälder fortsätter med att byta blöja, finnas med vi måltidssituationer och finnas nära ditt barn. Du ska finnas där som ett stöd men gör dig gärna ”tråkig” och låt pedagogerna vara de som aktiverar barnet. Ni stannar och äter mellanmål med oss och går hem kl 15.00.

Dag 3: Ni kommer hit kl. 09.00. Dag 3 brukar barnet känna sig mer trygg i miljön och i gruppen. Du som förälder kan aktivt ta ett steg tillbaka och låta ansvarspedagogen få aktivera barnet. Du finns med i bakgrunden så att ditt barn kan komma till dig om det känner sig osäkert. Även den här dagen stannar ni till kl.15.00.

Dag 4: Du och ditt barn kommer till oss kl. 09.00 och er ansvarspedagog tar emot barnet. Det är viktigt att du som förälder säger ett tydligt hej då till ditt barn och sedan går iväg. Det är naturligt att barnet blir ledsen i början men ansvarspedagogen finns där för barnet och aktiverar det. Vi vill att du som förälder finns stand-by på telefon så att vi snabbt når dig om det är något vi vill prata om. Ni kan självklart ringa oss under dagen för en uppdatering om hur det går.

Dag 5-9: Ditt barn är här kl. 09.00-15.00. Vi ser helst att du som förälder finns tillgänglig per telefon hela den här veckan också.

Hittade du inte vad du letade efter?