SchoolSoft Sätt ditt barn i kö

Vittra Sjöstaden

Bild på rektor

Kontakt

E-post: sjostaden@vittra.se
Telefon: 08-556 979 65

Besöksadress

Lugnets Allé 60
12068, Stockholm

Vittra Sjöstaden blir en del av Pysslingen Förskolor

Vittra och Pysslingen Förskolor har kommit överens om att förskolan Vittra Sjöstaden ska bli en del av Pysslingen Förskolor. Huvudmannabytet kommer att ske den 1 juli 2019.

Vittra Sjöstaden är sedan hösten 2018 en fristående förskola. Eftersom Vittras grundläggande idé är att driva förskolor som är integrerade i en grundskola har man beslutat att Vittra Sjöstaden ska bli en del av Pysslingen Förskolor. Pysslingen Förskolor har ett samlat fokus på att utveckla fristående förskolor, och har tagit över flera Vittraförskolor med gott resultat de senaste åren.

Malin Castren kommer att bli förskolechef för Sjöstaden i samband med huvudmannabytet. Sjöstaden kommer att ingå i Pysslingen Förskolors förskoleområde Nacka, tillsammans med förskolorna Hedvigslund, Kyrkviken, Järven och Smörblomman.

Du som står i kö till Vittra Sjöstaden kommer att få information via e-post. Har du frågor är du välkommen att kontakta Torbjörn Jansson, nuvarande skolchef, eller Jeanette Elgén, tillträdande skolchef.

Torbjörn Jansson
Skolchef Vittra
torbjorn.jansson@academedia.se

Jeanette Elgén
Skolchef Pysslingen Förskolor
jeanette.elgen@pysslingen.se

Rektorn har ordet

Jag heter Ole Hass och är förskolechef på Vittra Sjöstaden. Vittra Sjöstaden är en renodlad förskola och här går 115 barn på vår fina förskola.

På Vittra Sjöstaden får barnen tidigt lära sig att föra dialog och samspela med andra. Vi arbetar med utgångspunkt i varje barns behov och förmågor. Här får varje barn möjlighet att lära och utvecklas utifrån sina förutsättningar i samspel med varandra och de vuxna på förskolan. Vi uppmuntrar våra barn till att bli självständiga och trygga individer som vet vilka de är och vad de står för, som tar ansvar för sig själva, för varandra och för det samhälle som vi lever i. Vi vill att våra barn ska utveckla sin förmåga att tänka kritiskt och att lära sig av andra kulturer.

För oss är det viktigt att alla barn trivs, känner sig trygga och känner glädje och stolthet över sin förmåga att lära sig nya saker. Vi vill ge varje barn en god grund för fortsatta studier genom att utveckla barnens vilja och lust att lära och utveckla förmågor och kunskaper att bygga vidare på.

Vill du veta mer om vår förskola och boka en visning av vår förskoleverksamhet, kontakta då vår administratör på: sjostaden@vittra.se.

Vänliga hälsningar,

Ole Hass
Förskolechef

Nyheter från Vittra

Hittade du inte vad du letade efter?