SchoolSoft Sätt ditt barn i kö English

Vittra Samset

Inskolning

Vi har en inskolning som innebär att du som förälder är med hela dagar (se nedanstående tider)
och deltar i verksamheten tillsammans med ditt barn för att skapa trygghet. Inskolningen pågår
under två veckor där ni första veckan tillsammans upptäcker förskolans värld med hjälp av pedagogerna. Under den andra veckan lämnar du ditt barn, längre eller kortare dagar, men under dessa dagar måste vi kunna nå dig relativt snabbt vid behov. Det är viktigt att du som förälder känner dig redo att lämna ditt barn när det är dags för att lämna över till våra pedagoger. Om du eller ditt barn behöver fler dagar på er går det utmärkt att förlänga inskolningstiden.

Målet är att du som förälder efter inskolningen ska ha bra insikt i verksamheten och veta vad
ditt barn får uppleva under dagarna på förskolan. Du har också under dessa dagar haft möjlighet
att lära känna pedagogerna samt övriga barn och föräldrar som också är på inskolning. När du känner trygghet vet vi att även ditt barn kommer att göra det. Barn litar på sina föräldrar. För oss som ska lära känna ditt barn har du som förälder viktiga kunskaper om ditt barn som vi är intresserade av. Berätta gärna för oss om ditt barn, vi kommer också att fråga dig om olika saker under inskolningen. Under inskolningen har pedagogerna möjlighet att få se vad ditt barn är van vid, hur du som förälder gör med ditt barn och vi lär oss av dig. Vi ser fram emot att lära känna dig och ditt barn!

Här nedan är exempel på tider under den första inskolningsveckan

Inskolning för de yngsta barnen (1-3 år):
Tisdag och onsdag kl. 09.00 – 12.00.
Torsdag och fredag kl. 09.00 – 13.00.

Inskolning för de äldre barnen (3-5 år) :
Tisdag – fredag kl. 11.00 – 15.00.

Om ni har syskon som går på olika avdelningar så kontakta arbetslagsledare Ingela Johansson ingela.johansson@vittra.se för att lägga upp ett bra schema för just era barn.

Hittade du inte vad du letade efter?