Med anledning av spridningen av coronaviruset finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Informationen uppdateras kontinuerligt.
SchoolSoft Sätt ditt barn i kö English

Vittra Röda stan

Våra traditioner

Födelsedagar

Barnens födelsedagar uppmärksammas alltid på förskolan. Oftast den dagen de fyller eller vid ledighet när barnet kommer tillbaka. Under samlingen är födelsedagsbarnet huvudperson och uppmärksammas med sång och aktiviter. På grund av allergier och diabetes har vi valt bort fika och glass, detta får barnen fira med hemma.

Kulturellt knytkalas

Under höstterminen bjuder förskolan in till ett kulturellt knytkalas. Barn och föräldrar träffas en kväll och bidrar med maträtter från olika kulturer och världsdelar. I samband med detta genomför förskolan också en tema-vecka med Världen i fokus.

Halloween

I oktober har vi en halloweenfest då barnen får klä ut sig.

Tomtefest

Det här är en kombinerad lucia- och julfest där barnen bjuder in föräldrar, syskon, mor- och farföräldrar med flera. Barnen står för underhållningen och förskolans föräldragrupp är delaktiga i aktiviteter under kvällen.

Påsk

Påsk firar vi med maskerad, då barnen får klä ut sig.

Midsommar

Midsommar brukar vi fira någon gång under midsommarveckan. Då klär vi midsommarstången och dansar kring den och sedan njuter vi av jordgubbar tillsammans.

Övrigt

I slutet på vårterminen anordnar vi en egen avslutningsaktivitet för våra 5-åringar.

Sommaravslutningen för förskolan hålls i Folkparken där vi önskar alla en glad sommar och tackar av våra 6-åringar som ska börja förskoleklass.

 

Hittade du inte vad du letade efter?