SchoolSoft Sätt ditt barn i kö English

Vittra Röda stan

Bild på rektor

Kontakt

Telefon: 011-211470
E-post: rodastan@vittra.se

Besöksadress

Enebygatan 22
602 18 Norrköping

Besök oss

För att du och ditt barn ska få en bra bild av hur det är att gå hos oss kan ni boka in en personlig visning. Ring eller mejla oss så bestämmer vi gemensamt ett datum som passar.


Rektorn har ordet

Jag heter Anders Wallberg och är stolt rektor på Vittra Röda Stan. Vår grundskola har funnits sedan 2002 och i  augusti 2010 startades vår förskola. Idag har vi förtroendet att ansvara för 400 barn och elever. De flesta av våra barn kommer från närområdet, men många väljer att resa litet längre för att gå hos oss.

På vår skola är elevernas kunskap, lärande och personliga utveckling i fokus. Vi vill att varje dag ska vara fylld av spännande upplevelser och att
alla våra elever ska bli berörda – både känslomässigt och intellektuellt. Våra elever ska ha roligt, utmanas, överraskas och framförallt känna stor lust och glädje i sitt lärande.

Vi arbetar utifrån Vittras pedagogiska plattform med utgångspunkt i skolans styrdokument och varje elevs behov, förmågor och intressen. Med dem som utgångspunkt kan vi anpassa undervisningen så att varje elev kan nå sina mål. Genom att ofta arbeta i ämnesövergripande projekt får eleverna flera krokar att hänga upp sina kunskaper på, vilket ger goda förutsättningar för vidare studier.

För oss på Vittra Röda Stan är det viktigt att våra elever känner att de får vara sig själva, att de trivs och är trygga. Skolans uppdrag är att främja lärande där eleven utvecklar kunskaper men också värden över tid. Vi organiserar därför våra elever i olika arbetsgrupper eftersom dynamiken i gruppen är viktig för den enskilda elevens utveckling, eleverna lär sig och utvecklas i samspel med andra. Eleverna får också träna på att ta ansvar, för sig själva och för det samhälle vi lever i. Allt för att de ska bli trygga, ansvarstagande medborgare som vågar stå för sina åsikter men även stå upp för andra.

På Vittra Röda Stan gör vi varje dag vårt allra bästa för att ge ditt barn en trygg start på sitt lärande och goda kunskaper för framtiden!

Välkommen att besöka oss på några av våra informationskvällar eller boka in ett personligt möte när det passar dig.

Anders Wallberg
Rektor 

Nyheter från Vittra

Hittade du inte vad du letade efter?