×
 

Vittra Röda stans förskola i Norrköping

På Vittra jobbar vi med ett medvetet lärande – att ditt barn lär känna sig själv som person och på så sätt blir nyfiken på världen. Här kan du läsa mer om vad det innebär.

Medvetet lärande

Vi ökar medvetenheten hos våra barn och elever. Medvetenheten om vilka de är som personer. Medvetenheten kring deras egna inlärning och utveckling. Samt medvetenheten om deras medmänniskor och vad som händer i samhället omkring dem.

Modig kultur

Vi tror på att mod är nyckeln till att lära – modet att fråga, lyssna, förstå och göra. Därför arbetar vi aktivt med att skapa en modig kultur där nyfikenhet och utforskande uppmuntras. Där alla har rätt till en åsikt och lär sig att uttrycka den. En förutsättning för barnens och elevernas mod är att de också känner tillit för både pedagoger och kamrater.

Tydlig struktur

Vi har tydliga rutiner och kontinuerlig uppföljning för att stötta barnens lärprocess. Vi har strukturer för lärarlag och vi tar ständigt in samhällsperspektivet i vår undervisning genom utarbetade metoder och perspektiv. Vi har en tydlighet kring vad som ska göras och vad som förväntas.

Ett glatt barn på förskolan som åker rutschkana

Inskolning

Första inskolningsdagen varierar och själva inskolningen brukar ta två veckor men det är individuellt.

Har ditt barn gått på förskola tidigare brukar inskolningen gå snabbare. Tiderna för den första dagen är kl. 09.30-10.30. Tider för övriga dagar får du på plats.

Under de tre första inskolningsdagarna är du som förälder med under hela vistelsetiden. Resterande dagar är önskar vi att någon av föräldrarna är på stand-by under hela inskolningsperioden på två veckor.

Ta med extrakläder, exempelvis regnkläder och gummistövlar och ombyten (strumpor, underkläder, överdel och underdel). Ni behöver inte ta med blöjor, det står Vittra för.