Blogg SchoolSoft Sätt ditt barn i kö

Inskolning- en trygg start

Ditt barn ska börja i förskolan och en ny spännande tid tar sin början! För att ni ska trivas riktigt bra hos oss redan från start vill vi ge er en trygg start där ditt barn får bekanta sig med allt det nya i lugn och ro. Här kan du läsa mer om er första tid i vår förskola.

Lära känna varandra

Inför starten får du och ditt barn möjlighet att träffa förskolans pedagoger för ett lära-känna-samtal. Här berättar pedagogerna mer om hur den första tiden på förskolan kommer att se ut och hur ni kan förbereda er. Vi på förskolan vill gärna veta mer om er familj och vad ditt barn tycker om att göra hemma – allt för att kunna bemöta er på bästa sätt och anpassa inskolningen till ditt barns behov.

Aktiv förälder

På våra förskolor har vi en föräldraaktiv inskolning. Det innebär att ditt barn under de första dagarna får upptäcka och utforska förskolan tillsammans med dig. Som förälder är du med och aktiv i alla aktiviteter till exempel: lek, samling, blöjbyte, lunch och vila, och får på så vis en god inblick i förskolans verksamhet, förhållningssätt och rutiner. Genom att vara tillsammans med ditt barn visar du också att förskolan är en trygg och rolig plats.

Efter inskolningen – uppföljningssamtal

När introduktionen är slut är det bra om du, eller någon annan vuxen, finns tillgänglig så att pedagogerna enkelt kan nå dig under dagen. Efter en tid på förskolan erbjuds du ett uppföljningssamtal där du och ditt barns pedagoger får möjlighet att prata om hur introduktionsperioden har varit. Eftersom vi alltid vill utveckla vår verksamhet tar vi gärna emot dina tankar och synpunkter på hur introduktionen kan göras ännu bättre.

Bra att ha på förskolan

Funderar du över vad ditt barn ska ha för kläder på förskolan? Här har vi samlat några klädtips som låter din telning njuta fullt ut av både pulkaåkning och vattenplask.

 

Hittade du inte vad du letade efter?