SchoolSoft Sätt ditt barn i kö English

Vittra Luma Park

Våra traditioner

Här följer ett urval av våra traditioner i skolan:

Barnens födelsedagar firar vi på skolan samma dag som barnet fyller år eller efter ledighet. Vi firar genom sjunga för barnet, ofta på många olika språk. Vi vill inte att barnen tar med sig något att bjuda på av hänsyn till allergier.

På skolstarten har vi upprop i parken. Rektorn hälsar alla välkomna till det nya läsåret, lärarna ropar upp alla elever och vi firar att skolan börjar. Många föräldrar kommer för att titta på uppropet.

I samband med FN-dagen uppmärksammar vi olika länder och nationaliteter. Vi pratar om hur barn har det i olika länder och uppmärksammar barnkonventionen.

På Halloween har vi maskerad på fritids och de barn som vill får klä ut sig. Under dagen har vi olika roliga aktiviteter som filmvisning och Halloweendisco.

Vid Lucia bjuder vi in föräldrar och syskon för att titta på skolans fantastiska Luciauppträdande. De sjunger på både svenska och engelska och har övat flera veckor tillsammans med vår musiklärare. Därefter bjuder vi på fika och minglar.

Veckorna före jul strålar hela Vittra Luma Park av fina juldekorationer som barnen skapat och vi firar med julbord veckan innan julafton.

En lördag om året har vi Öppet hus! Då bjuder vi in alla som är intresserade till Vittra Luma Park. Man kan gå runt på de olika avdelningarna och prova på olika aktiviteter och det finns fika och korv med bröd åt alla.

Läsåret avslutas med skolavslutning i juni!

Hittade du inte vad du letade efter?