SchoolSoft Sätt ditt barn i kö English

Vittra Luma Park

Fritidshem

För oss är det viktigt att barnen upplever att skoldagen hänger ihop. Därför har vi integrerat fritidsverksamheten till en naturlig förlängning av skoldagen och den obligatoriska verksamheten.

Vår fritidsverksamhet pågår mellan kl. 07.00-08.30, samt mellan kl. 14.00 -17.30. Mellanmål serveras kl. 14.00–14.30 efter återsamlingen varje dag, för de barn som går på fritids.

När fritids öppnar på morgonen kl. 07.00 håller vi till på plan 7 tillsammans med förskolegruppen Havet i skolans lokaler. Där får barnen en lugn och trevlig start på skoldagen där de bland annat kan välja mellan att spela spel, läsa eller bygga med lego.

Varje barn som har en plats på vår fritidsverksamhet har möjlighet att arbeta i en aktivitetsgrupp. Varje eftermiddag erbjuder vi planerade aktiviteter som barnen själva väljer om de vill delta i. Då får barnen göra någonting som de tycker är kul eller ges möjlighet att prova på någonting nytt. De har också alltid möjlighet att välja en egen aktivitet. En stor del av eftermiddagsverksamheten är vi utomhus. Se därför till att era barn har kläder efter väder.

När barnet går hem från fritidsverksamheten är det viktigt att de prickar av sig hos fritidspersonalen.

Hittade du inte vad du letade efter?