SchoolSoft Sätt ditt barn i kö English

Vittra Lidingö

Tips inför skolvalet

Vittra finns i drygt 20 kommuner och varje kommun kan välja att organisera sitt skolval på lite olika sätt. Oavsett hur skolvalet går till så är det bra att du som förälder förbereder dig för att kunna göra ett så välavvägt val som möjligt. Här har vi därför samlat lite mer information som vi tror kan vara bra för dig i ditt val.

Skolvalet.nu – frågor och svar

På sidan www.skolvalet.nu som friskolornas riksförbund driver kan du läsa mer om hur ett skolval går till och vad som gäller generellt sett kring friskolor och skolval.

http://skolvalet.nu/fragor-och-svar-grundskolan/

Arbetssätt, allmän känsla och långsiktighet

När det gäller ditt skolval så rekommenderar vi dig att ta dig tid att sätta dig in i de olika skolornas arbetssätt för att utifrån det fundera igenom hur det passar för ditt barn. Vi är alla olika och trivs bäst i en miljö som ger trygghet och som stimulerar på ett bra sätt. Du känner ditt barn och vet på vilket sätt hen motiveras och stöttas på ett bra sätt.

Ta dig tid att gå på några öppna hus eller privata visningar för att bilda dig en uppfattning av lokaler, stämningen bland personalen och för att höra mer om hur exempelvis en regnig dag i oktober ser ut. Det kommer sjukdomar och höstrusk varje år och därför är det viktigt att idéerna och upplägget fungerar även när förutsättningarna inte är optimala. Du kanske även har hört ett rykte om någon skola som du kan passa på att få dementerat eller bekräftat och på så vis göra ett än mer välinformerat skolval.

Liten, stor eller kommunal?

Alla olika driftformer eller typer av ägare har sina fördelar. Ställ frågor kring detta om du är orolig eller om du vill veta mer vad den långsiktiga planen är.

Träffa några nuvarande elever

När du är på besök, passa på att byta några ord med de äldre eleverna för att bilda dig en uppfattning av vad de tycker om sin skola. Får du en bild av att detta är bra förebilder för ditt barn och vad tycker de nuvarande eleverna kring om skolan levererar det den påstår?

Hittade du inte vad du letade efter?