Med anledning av spridningen av coronaviruset finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Informationen uppdateras kontinuerligt.
SchoolSoft Sätt ditt barn i kö English

Vittra Lidingö

Kommunikation mellan skola och hem

Veckobrev och periodbrev

Varje vecka skriver de olika lagen ett informationsbrev. Detta mejlas ut till dig som förälder samt läggs upp på SchoolSoft. I slutet av varje sex-veckors-period skickar rektor ut ett informationsbrev i form av ett mejl om viktiga händelser på skolan.

SchoolSoft

SchoolSoft kan användas överallt där det finns en dator med internetuppkoppling. Du som förälder kan via SchoolSoft göra sjukanmälningar, skapa dig en överblick av vad som är aktuellt på skolan och vad som händer i alla perioder både ämnesspecifikt och i tema. Systemet är utvecklat med fokus på att förbättra informationen mellan skolan och hemmet. IUP-samtalen finns tillgängligt där tillsammans med elevens Individuella utvecklingsplan (IUP), period- och veckoplanering/utvärdering, uppdrag, närvarorapportering, aktiviteter, nyheter, betyg med mera.

Det är viktigt att du som förälder är delaktig i detta system. Vi ser gärna att ni loggar in i SchoolSoft en gång per vecka. Vi kommer att hålla en utbildning för våra nya föräldrar, för att förenkla vår kommunikation med er. Datum för utbildningen presenteras under terminens första föräldramöte samt skickas via mejl.

För att kunna logga in på SchoolSoft krävs ett login. Detta skickas till vårdnadshavarens mejl. För att kunna logga in på SchoolSoft krävs ett login. Detta skickas till vårdnadshavarens mejl. Inloggning sker sedan med BankID eller dosa. (Dosan beställer man via administrationen).

Adressen till inloggningssidan

https://sms8.schoolsoft.se/vittra/jsp/Login.jsp

Information elevråd

Elevrådet lägger upp protokoll samt informerar om pågående arbete på SchoolSoft.

Elevhälsan

Information om vaccination och hälsobesök skickas till vårdnadshavare genom lämpliga kanaler i skolan som veckobrev, SchoolSoft och skriftlig information med eleverna till hemmet.

Facebook/Instagram

Här publicerar vi bilder på lärandet i skolan och förskolan. Följ oss gärna för att ta del av ditt barns skolgång. Glöm inte lämna in blanketten ”fototillstånd” om du vill att även ditt barn ska få vara med på bild.

Hittade du inte vad du letade efter?