SchoolSoft Sätt ditt barn i kö English

Vittra Lidingö

Våra traditioner

Barnens födelsedagar uppmärksammas alltid på förskolan. Vi hänger upp fasadflagga och firar under den dagliga samlingen då födelsedagsbarnet får vara huvudperson. På grund av allergier har vi valt bort fika och glass, detta får barnen fira med hemma. Då vi är en tvåspråkig förskola med många olika nationaliteter och kulturella bakgrunder försöker vi uppmärksamma traditioner värden över.

Lucia firar vi med luciatåg för alla barn som vill delta. Vi är inomhus, oftast i matsalen, med start kl. 15.00. Föräldrar, syskon och övrig släkt är välkomna att se tåget. Det bjuds också på kaffe/te och pepparkaka samt lussebullar som barnen varit med och bakat. Barnen från Forsen och Berget går in först och sjunger och barnen från Fire och Air kommer in mot slutet.

Påsk firar vi med maskerad. Festen brukar hållas någon förmiddag under påskveckan. Då får barnen klä ut sig till påskkärringar/gubbar. Vi läser även ”historien om Någon” för att sedan följa en röd tråd runt i skogen tills vi hittar något spännande…

Vi uppmärksammar/firar även Förskolans Dag i maj.

Under terminen bjuder vi även in till drop-in fika, Halloweenfirande och gårdsdag (oftast i maj). Datumen för dessa tillställningar varierar utifrån vad vi arbetar med i barngrupperna.

Forsen och Berget har sin sommaravslutning samma dag som skolan har skolavslutning. Barnen får stå på scen och sjunga några sånger och sedan titta på delar av skolans uppträdanden. Efteråt bjuder barnen som ska börja förskoleklass på tårta. Tårtan har barnen själva varit med och designat samt ofta även varit med och bakat. Fire och Air har sin sommaravslutning någon eftermiddag efter. Då bjuder vi in alla föräldrar till en picknick ute på gården. Vi har en samling tillsammans och har en trevlig eftermiddag i solen.

Hittade du inte vad du letade efter?