SchoolSoft Sätt ditt barn i kö English

Vittra Lidingö

Inskolning

Vi tillämpar en så kallad tre-dagars ”aktiv föräldrainskolning”. Det innebär att du och ditt barn är på förskolan under tre dagar (med start på tisdagar) mellan kl. 09.00-15.00. Vi vill att du är nära ditt barn varje dag men att du blir mer och mer ”tråkig” så att barnet lockas till att utforska miljöerna själv. Gå aldrig iväg utan att säga hej då till ditt barn då barnet då kan bli ledset och inte förstå var du är.

Efter de tre dagarna som du är med barnet så lämnas barnet till pedagogerna på förskolan. Det är viktigt att du går med barnet till en pedagog och att du lämnar över barnet så att inte pedagogen måste ta barnet från dig. Även denna dag önskar vi att barnet är här kl. 09.00-15.00. Tiden har vi valt för att barnet ska få vara med under dagens olika rutiner och samtidigt inte ha en alltför lång dag. Det är önskvärt att barnet går något kortare dagar även veckan efter. Det är viktigt att minst en förälder/närstående är i närheten av förskolan de första dagarna. Om barnet är väldigt oroligt så ringer vi och ber er komma och närvara ytterligare någon dag.

Vi skickar ut inskolningspapper i god tid med datum för inskolningen, vilken avdelning och grupp barnet kommer att tillhöra samt namnet på er ansvarspedagog. Utskicket innehåller också mer information om den aktuella avdelningens rutiner.

Hittade du inte vad du letade efter?