Vittra Lidingö blir Montessori Mondial

Inför nästa läsår byter Vittra Lidingö namn och pedagogisk profil för att bli en för- och grundskola med montessoriinriktning. Från höstterminen 2024 blir skolans nya namn Montessori Mondial Lidingö.

– Vi vet att det finns ett stort intresse för montessoripedagogiken från föräldrar på Lidingö och vi är väldigt glada att vi kommer kunna ge elever möjligheten att välja en skola som har montessoriinriktning ända upp till årskurs 9, säger skolchef Annika Rinman. 

Förändringen är en del av en stor satsning på kvalitet- och skolutveckling som görs i samarbete med andra etablerade montessoriskolor. Skolan kommer ha samma ägare som tidigare men profilen kommer att utvecklas och förtydligas mot en modern och resultatinriktad montessoripedagogik. 

Skolans rektor Kicki Blomberg ser fram emot förändringen som tagits emot väl av både elever, vårdnadshavare och medarbetare. 

– Vi ser alla fram emot att förbereda och utveckla vår skola mot vår nya profil. Kärnan inom montessoripedagogik är att ta vara på barnets nyfikenhet och deras eget driv för att lära sig nya saker. Jag har själv 13 års erfarenhet av att arbeta med montessori och jag är övertygad om att pedagogiken kommer att passa våra elever och verksamheten. 

Under våren pågår en satsning på kompetensutveckling inom montessoripedagogiken för medarbetarna på skolan. Alla barn och elever på Vittra Lidingö har kvar sin plats i verksamheterna.

Undrar du något?

Om du har frågor eller undrar något går det bra att kontakta skolans rektor Kicki Blomberg på kicki.blomberg@vittra.se eller 0722-27 80 72.

Om Montessori Mondial

Montessori Mondial består av åtta grundskolor varav en med integrerad förskola. Skolorna har en modern och resultatinriktad montessoripedagogik med specialistutbildade lärare och optimala lärmiljöer. Montessori Mondial finns i Kristianstad, Linköping, Lund, Malmö och Stockholm (Kista, Kungsholmen, Mälarhöjden och Nacka). Montessori Mondial är en del av AcadeMedia.