Har du valt förskola?

Är det dags att välja förskola? Som vårdnadshavare har du många valmöjligheter och valet av förskola kan vara svårt. Därför har vi samlat våra 3 bästa tips för hur du kan tänka när det är dags att välja.

Fyra barn på en förskola på Vittra sitter och tittar på en jordglob tillsammans.

1.  Fundera över vad ditt barn behöver på förskolan

Likt grundskolor har även förskolor olika inriktningar och pedagogik. Fundera över vad du tror passar bäst för just ditt barns fortsatta utveckling. Fundera också över andra saker – så som lärmiljöer och aktivitetsmöjligheter.

2. Besök förskolan du är intresserad av

Det kan vara svårt att bilda sig en bra uppfattning bara genom att läsa om en förskola. Det bästa sättet att få en känsla av förskolan du är intresserad av är att besöka den. Därför erbjuder vi personliga visningar för att ni ska få chansen att besöka oss, se våra lokaler och uppleva vår miljö och kultur.

3. Var inte rädd för att ställa frågor

Det är alltid en bra idé att prata med de som spenderar mest tid på förskolan. Fråga både lärare och vårdnadshavare om hur de upplever förskolan och hur undervisningen fungerar. Ställ frågor om det som är viktigt för dig att veta för att du ska kunna göra en välgrundat val av förskola.

Vill du besöka Vittra Lidingös förskola?

På vår förskola jobbar vi med medvetet lärande som ger barn kunskap och nyfikenhet på världen omkring dem. Vill ni få en ännu bättre bild av förskolan och se våra miljöer? Då är ni varmt välkomna att boka in en personlig visning.