SchoolSoft Sätt ditt barn i kö English

Vittra Lidingö

Arbeta i grundskolan

Anna-Lena Andersson, Arbetslagsledare Miniorerna/Fritids på Vittra Vallentuna

anna-lena
Anna-Lena Andersson, Arbetslagsledare Miniorerna/Fritids, Vittra Vallentuna

Varför har du valt att arbeta inom skola?

Att utbilda mig till lärare var från början inte ett självklart val, men när jag efter gymnasiet jobbade som barnflicka fick jag chansen att jobba extra på en förskola och det var då som jag insåg hur häftigt det är att vara en del av barnens upptäckter och att se glädjen i ögonen när de knäcker koden. Idag skulle jag inte kunna tänka mig ett annat jobb.

Vad är Vittra för dig?

För mig är Vittra en skola som driver svensk skolutveckling framåt. Här får alla en chans att lyckas genom att eleven står i fokus. Jag skulle säga att vi – alla medarbetare och elever – är Vittra.

Vad är det bästa med att arbeta inom Vittra?

Även om Vittra ingår i en koncern med många skolor så känner man sig som enskild medarbetare viktig. Det jag gör och det jag tycker är viktigt. Att jobba i en koncern som vänder blicken inåt för att utvecklas för att ge den bästa utbildningen för de elever som går hos oss gör att jag kan vara stolt över det jobb jag gör och över att vara en del av Vittra.


Anne Karlsson, rektor/förskolechef på Vittra Halmstad

Anne
Anne Karlsson, rektor och förskolechef, Vittra Halmstad

Varför har du valt att arbeta inom skola/förskola?

Det är en otrolig förmån att få gå till jobbet varje dag och känna att man är en del av barns nyfikenhet och deras lust att lära sig nya saker, att få utmana dem där de befinner sig och ta det ett steg längre med bibehållen lust att lära sig mer. Jag har alltid varit nyfiken på andra människor och insåg tidigt att det är barn jag vill arbeta med.

Vad är Vittra för dig?

Vittra för mig kan beskrivas med en mening:

Jag kan, du kan, tillsammans kan vi mer. Det gäller i samtliga relationer elev/elev, pedagog/elev, pedagog/pedagog och pedagog/förälder.

Vad är det bästa med att arbeta inom Vittra?

Det bästa med Vittra är att vi sätter fokus på den individuella utvecklingen, både kunskapsmässigt och när det gäller barnens/elevernas sociala relationer. Jag upplever att vi har ett välfungerande kollegialt lärande där du får möjlighet att utvecklas som pedagog och arbeta i arbetslag som driver lärandet framåt. Vi har också en tydlig Vittrakultur som gör att du som lärare kan fokusera på eleverna.


Mattias Griph, biträdande rektor på Vittra Lambohov

Mattias
Mattias Griph, biträdande rektor, Vittra Lambohov

Varför har du valt att arbeta inom skola?

Min mor har alltid arbetat i skolan som elevassistent så jag förstod tidigt vilket viktigt åtagande det är att arbeta med barn och ungdomar. Jag provade även att arbeta inom skolan som elevassistent direkt efter gymnasiet och kände att jag hade mycket att bidra med. Det som har varit mest avgörande för mig och det som gjorde att jag blev just lärare var den läraren jag hade under gymnasiet. Han hette Anders och han hade en otrolig förmåga att engagera och utmana och han skapade fantastiska lärtillfällen. Flera av mina klasskamrater valde också att bli lärare och det har vi nog alla Anders att tacka för.

Vad är Vittra för dig?

Vittra för mig är en skola med engagerade och drivna medarbetare som arbetar aktivt för att genom kollegialt lärande fortsätta att utveckla våra verksamheter. Vi arbetar för fina kunskapsresultat och en trygg och utmanande lärmiljö med glada och engagerade elever som får lust att lära mer. Vi har ett medvetet fokus på att skapa ett lustfyllt och samtida lärande.

Vittra i tre ord för mig är trygghet, engagemang och kvalitet.

Vad är det bästa med att arbeta inom Vittra?

Det bästa med att arbeta inom Vittra är att det är en skola som arbetar med hela individen och som genom utbildning och lärande utmanar och engagerar för att eleven ska nå sin fulla potential.


Christina Frisendahl, specialpedagog på Vittra Jakobsberg

Christina
Christina Frisendahl, specialpedagog, Vittra Jakobsberg

Varför har du valt att arbeta inom skola/förskola?

Det var två veckor kvar till jul när jag kom hem efter ett år i USA. Min syster skulle flytta och behövde en vikare till sin åk 3 under vårterminen. Det lät spännande så jag hoppade på utmaningen och fastnade direkt för kontakten med alla härliga ungar. Jag utbildade mig senare till klasslärare för mellanstadiet. Det visade sig att jag alltid fick ta hand om klasser som andra kallade för” stökiga”. Det blev min nästa utmaning, hur bemöter man barn som inte gillar skolan? Under mina fjorton år på mellanstadiet upptäckte jag att det viktigaste är att få bra kontakt med hemmet och bemöta eleverna med en positiv inställning.

Vad är för Vittra för dig?

Vittra för mig är kunskap, kännedom och kvalitet. En skola där välutbildad personal i alla åldrar samarbetar med hjälp av ett väl fungerande elevhälsoteam.

För mig som är inne på mitt fyrtioandra år som pedagog är det inte vanligt i dagens grundskola. Här får du arbeta hur länge du vill så länge du har en positiv helhetssyn på eleven och sätter eleven i fokus.

Vad är det bästa med att arbeta inom Vittra?

Att kontinuerligt möta kollegor från andra Vittraskolor ute i landet där pedagoger både får och ger varandra tips. Varje termin får alla pedagoger fortbildning i form av bra föreläsningar och workshopövningar. Utöver det kan vi gå någon av alla de kurser som AcadeMedia Academy håller i. Vi har ett positivt och strukturerat sätt att inleda varje skoldag på, vi kallar det för samling, då diskuterar vi värdegrund, vad som händer i världen och skoldagens schema.

Hittade du inte vad du letade efter?