Webbshop SchoolSoft Sätt ditt barn i kö

Vittra Lidingö

Bild på rektor

Kontakt

E-post: lidingo@vittra.se
Besöksadress: Vesslevägen 3, 

181 45 Lidingö
Telefon administration: 08-636 28 70

SKOLANSÖKAN 2019

Skolansökan 2019 öppnar måndag 14 januari och stänger fredag 8 februari på www.lidingo.se/skolwebben

Inför valet av skola till höstterminen 2019 har vi nu glädjen att bjuda in till Visningsdagar på vår fina skola.

För oss på Vittra Lidingö är det viktigt att våra elever känner att de får vara sig själva, att de trivs och är trygga. Skolans uppdrag är att främja lärande där eleven utvecklar kunskaper men också värden över tid. Eleverna får också träna på att ta ansvar, för sig själva och för det samhälle vi lever i. Allt för att de ska bli trygga, ansvarstagande medborgare som vågar stå för sina åsikter men även stå upp för andra.

För att få mer inblick i hur vi arbetar besök oss gärna på någon av våra Visningsdagar. Då är barn och vuxna välkomna att besöka oss på dagtid.

Kontakta vår Aministratör Nilla på lidingo@vittra.se eller ring 08-636 28 70.

  • v 47, fredag 23/11 from kl 8.00
    v 50, måndag 10/12 from kl 8.00
    v 2, fredag 11/1 from 8.00
    v 6, onsd 6/2 from kl 8.00

Om ni inte har möjlighet någon av ovanstående dager är du självklart välkommen en annan dag. Mejla eller ring så hittar vi en annan tid som passar.

Välkommen!

www.facebook.com/vittralidingo

Rektorn har ordet

 

Mitt namn är Kicki Blomberg och jag är så stolt och glad över att få vara rektor och förskolechef för Vittra Lidingö från och med 7 augusti 2018.

Vittra Lidingö har en internationell inriktning, vilket innebär att barn och elever utöver det som står i den svenska läroplanen även får möjlighet att lära sig och utveckla det engelska språket redan från tidig ålder. Några av våra pedagoger på förskolan är engelsktalande, vilket göra att barn dagligen möts av engelskan som en naturlig del av miljön och undervisningen. Även skolan har förstärkt engelska, vilket innebär att det även där finns engelsktalande pedagoger i verksamheten.

På vår skola är elevernas kunskap, strategier för lärande och personlig utveckling i fokus och kommuniceras till er i hemmet regelbundet. Vi vill att varje elev, varje dag ska känna sig trygg, så att de får de bästa förutsättningar för att motiveras och för att kunna få god utväxling av sina studier. Våra elever ska ha roligt, utmanas, överraskas och framförallt känna stor lust och glädje i sitt lärande. Vi arbetar utifrån Vittras gemensamma ramverk med utgångspunkt på motiverande lärande, trygg kultur och tydlig struktur. Med dessa som utgångspunkt kan vi anpassa undervisningen så att varje elev kan nå högt uppsatta mål samt få en ökad förståelse för sitt egna lärande.

För oss är det viktigt att våra elever trivs och är trygga. Vi har en hög vuxennärvaro under hela dagen så att alla barn och elever ska bli sedda. Det gör att vi snabbt känner av hur verksamheten mår och att vi snabbt kan göra insatser där vi ser att det behövs. Skolans uppdrag är att främja lärande där eleverna utvecklar kunskap. På Vittra Lidingö får eleverna träna på att ta ansvar både för sig själv och för det samhälle vi lever i. Det bidrar till ett demokratiskt och hållbart samhälle med plats för alla.

Ett samhälle med ansvarstagande medborgare som värnar om varandra, gör medvetna val och ser nya möjligheter.

Med alla kunniga och duktiga medarbetare, med er elever och med er föräldrar i nära dialog, ska vi fortsätta arbetet med att, forma den bästa utbildningen, förbättra resultaten och värna om en inspirerande arbetsplat för, såväl medarbetare som elever. I detta är arbete är det viktigt att ni föräldrar finns som stöd för ert barns utveckling.

Tillsammans med mina medarbetare har jag glädjen att ansvara för 195 barn och elever och jag är tacksam över att vi får fortsätta utvecklas tillsammans. Vår skola ligger centralt och lugnt på Näset. Där har vi närhet till kommunikationer och Lidingös alla fina naturområden.

Kicki Blomberg

Rektor och förskolechef

Nyheter från Vittra

Hittade du inte vad du letade efter?