×

Vittra Lidingö

Här kan du göra ett digitalt besök hos oss

Läs mer

Vittra Lidingö

På Vittra Lidingö vill vi att eleverna når sina mål. Och för det krävs undervisning av hög kvalitet i en inspirerande läromiljö, god arbetsro och trygghet. För när våra elever lär om sig själva och vågar vara den de är, då förstår de samhället. Och kan påverka det.

Ställ ditt barn i kö Mer om oss

93%

Mitt barn känner sig trygg i skolan.

91%

Vårdnadshavare som är är nöjda med skolan som helhet.

100%

Verksamheten i förskoleklassen stimulerar mitt barns utveckling och lärande.

En samhällsengagerad för- och grundskola

På Vittra är vårt mål att varje barn ska bli medveten om sig själv och världen omkring oss. Vi förbereder dem med kunskap och mod för att de ska känna att de kan vara med och påverka samhället till det bättre. Vi lär dem att tänka själva och göra skillnad.

Här växer människor och kunskap

Vittraförmågorna

Vittraförmågorna är sex olika förmågor för att lära och utvecklas, så att ditt barn både blir medveten om sig själv och sin omvärld. De Vittraförmågor vi alltid jobbar utifrån är tilltro, ansvar, uthållighet, kreativitet, planera & utvärdera och samarbete.
Vittraskolorna

Kvartersmålen

På Vittra arbetar vi med projekt kopplade till FN:s globala mål för hållbar utveckling. Detta gör vi tillsammans med lokala organisationer för att förbättra samhället omkring oss. Vi engagerar våra barn, elever samt personal och tillsammans gör vi skillnad.

Vittraboken

I Vittraboken får ditt barn reflektera över sin lärprocess och får en medvetenhet kring sin utveckling. Våra elever använder även Vittraboken för att planera och utvärdera sitt skolarbete för att få struktur i sin vardag och lära sig att ta ansvar för sitt lärande.

Välkommen att besöka oss

Hur mycket vi än beskriver skolan med ord och bilder kan det aldrig överträffa ett faktiskt besök. Därför bjuder vi in dig och ditt barn att själva uppleva vår skola under en personlig visning eller Öppet hus.

Så går ansökan till – steg-för-steg

Läs på om skolan

Du vet bäst vad ditt barn motiveras av, så innan du söker är det bra att läsa om hur vi jobbar på Vittra Lidingö. Det kan du gör här!

Besök oss

För att få en uppfattning om hur skolan verkar, kom på besök! Antingen på öppet hus eller på en personlig visning.

Ställ dig i kö

När ni bestämt er fyller du i vårt ansökningsformulär och skickar in det. Nu samlar du ködagar!

Antagningsbesked

När det är din tur i kön får du ett erbjudande om plats. Du har då en viss tid på dig att tacka ja. Har du fler funderingar – läs under vanliga frågor.

Livet är en skola. Eleverna i min skola ska rustas för det, genom konsekvent pedagogik, tydliga mål och kärleksfull feedback.

Kicki Blomberg,
Rektor på Vittra Lidingö

Våra senaste nyheter

MARS 26, 2021
Nyhet

Vårt engagemang uppmärksammas

Dagstidningen Corren besökte skolan och skrev reportage

MARS 9, 2021
Nyhet

Monster tar över skolgårdar

Fem vinnare har korats.

FEBRUARI 15, 2021
Allmänt

5 tips inför skolvalet

Vi har samlat 5 tips inför skolvalet.

Våra sociala medier

Här kan du se hur vår skola ser ut!

Välkommen in på en rundtur i våra fina lokaler.